Pepa Plana, Mercè Arànega, Sergi Belbel, Andrea Motis, Dagoll Dagom i les T de Teatre en la nova temporada

Pepa Plana, Mercè Arànega, Sergi Belbel, Andrea Motis, Dagoll Dagom i les T de Teatre en la nova temporada

> Per Nadal arriba a Valls el muntatge espectacular i exòtic del Gran Circ Acrobàtic Nacional de Xina, una de les companyies més prestigioses del món

> Els abonaments, a la venda el 18 de setembre, estrena nova plataforma de venda per internet a través d’Eventbrite

Teatre, música, el Festival Guant i el millor circ internacional arribat des de Xina. Territori creatiu vallenc i els principals muntatges de l’escena catalana per a la nova cartellera dels Teatres de Valls. L’aclamada Pepa Plana que torna al Principal, ara compartint escenari amb la també pallassa Noël Olivé; Mercè Arànega convertida en Shirley Valentine o Sergi Belbel que dirigeix “Vaselina”. Aquests són només alguns dels ingredients i noms propis de la nova programació que té també com a plat fort a les T de Teatre i Dagoll Dagom amb la coproducció “La Tendresa”. Al Principal sonarà el jazz d’Andrea Motis, els concerts dels Amics de la Música o els muntatges del GTP que, a l’octubre, tornen amb Peter Pan i, per Nadal, amb els seus particulars Pastorets.

>> Descarregar programació (pdf)

La temporada de tardor dels Teatres de Valls compta amb 20 espectacles, 11 per adults, 6 per a públic familiar i 3 per a les escoles, amb un total de 28 funcions. A més, també s’han programat 4 activitats dins la línia de l’Escola de l’Espectador i una exposició que tindrà el vestíbul del Principal com a escenari. La programació arrencarà el 5 d’octubre al Centre Cultural amb el primer dels espectacles d’abonament i ho farà amb aires de revolució. Serà la particular revolució d’una mestressa de casa i el formidable monòleg ple d’humor i tendresa protagonitzat per Mercè Arànega interpretant a una Shirley Valentine que es pregunta a si mateixa per què ha deixat que la vida rutinària se li hagi emportat els somnis de jove.

Teatre en femení que continuarà el mateix mes d’octubre amb el darrer muntatge de la gran Pepa Plana que torna a casa i al seu Teatre Principal, aquest cop acompanyada d’una altra pallassa, la Noël Olivé. “Veus que no veus” per a un muntatge a la mida de dues pallasses dirigides per Joan Arqué. Per riure i jugar, però també per parlar i, qui sap, per mossegar i preguntar-nos: què hauria passat si les nostres àvies haguessin pogut ser pallasses?

El director Sergi Belbel posa “Vaselina” al Centre Cultural, el segon dels muntatges de l’abonament de temporada. Gabriele di Luca, en els textos, per a una coproducció de la Sala Trono i els Teatres de Valls, Tarragona, el Vendrell, Tortosa i el Bartrina de Reus. Espectacle per a una contínua anada i vinguda entre la realitat i l’absurditat, entre allò sublim i la mateixa banalitat, de personatges fent equilibris entre el cel i els baixos fons.
Al novembre es retroben amb Valls les companyies T de Teatre i Dagoll Dagom amb “La Tendresa”, tercer espectacle d’abonament als Teatres. Una comèdia delirant o una comèdia romàntica de llenyataires i princeses? Tendresa per la història d’una reina que fuig dels homes i s’amaga amb les seves filles en una illa que es creia deserta però que aviat descobreix que, de deserta, no en té res.

Grans acrobàcies per venir de la Xina cap a Valls
Ja a tocar de les festes de Nadal, serà el moment per al Gran Circ Acrobàtic Nacional de Xina, una de les companyies més ancestrals del món que, entre d’altres, ha inspirat a Cirque du Soleil. “Un viatge d’ensomni” és un muntatge únic i màgic, amb tot l’encant de les arts tradicionals xineses que portarà a escena 18 modalitats acrobàtiques diferents. Un espectacle premiat i reconegut per endinsar-nos en un món de fantasia portats per un infant i la bella fada fènix, volant cap el sol i el meravellós fons marí, en un recorregut de malabars, equilibris i molt més per a un muntatge exòtic i espectacular.

Tot volant també tindrà un protagonisme especial el Grup de Teatre Principal amb les noves sessions de l’espectacle per a tots els públics Peter Pan. Després de convertir-se en l’èxit de la darrera temporada, el GTP ens regala quatre noves representacions per als qui s’ho van perdre o volen repetir, per tornar a retrobar-nos al País de Mai Més. Ja al desembre, també segell GTP, “Els Pastorets Principals de Valls”, el clàssic del Nadal amb més de 80 persones a escena que van i tornen de la terra i l’infern.

Entre les propostes musicals de la temporada, sobresurt ben aviat el jazz d’Andrea Motis, la jove trompetista, cantant i compositora que porta enlluernant el públic des de 2012, quan Quincy Jones s’hi va fixar i la va convidar a compartir escenari al Festival de Perelada. Amb referents de la talla de Louis Armstrong i Chet Baker, Motis forma un quintet de luxe amb el veterà del jazz català Joan Chamorro, Ignasi Terraza, Josep Traver i David Xirgu.

La vessant familiar destaca també a la tardor d’espectacles de Valls perquè a la programació estable s’hi suma el Festival Guant, que enguany compleix el seu quinzè aniversari, la companyia Tutatis o la Gala de Pallassos Sense Fronteres que va camí de convertir-se en un altre clàssic nadalenc.

Novetats en la venda online
Aquesta temporada la venda online d’espectacles es realitzarà per primera vegada a través de la plataforma web www.eventbrite.es, a més de poder adquirir localitats a les taquilles del Teatre Principal. El dimecres 18 de setembre s’activarà la venda dels abonaments, mentre que les localitats soltes i la resta d’espectacles es podran adquirir a partir del dimecres 25 de setembre.

VALLS · 1 D'AGOST DE 2019