L'Estiu Actiu tanca la seva sisena edició amb xifres rècord de participació

L'Estiu Actiu tanca la seva sisena edició amb xifres rècord de participació

> Més de 3.600 assistents participen en la quarantena d’activitats del cicle estival vallenc impulsat per la regidoria d’Acció Cívica i Joventut

> Els actes de descoberta de Valls se situen entre els principals atractius, i el concert de cloenda amb el grup El Pol Petit omple l’auditori de Mas Miquel

L'Estiu Actiu ha tancat la sisena edició amb el seu millor balanç de públic. Més de 3.600 persones han participat en la quarantena d'activitats repartides al llarg del mes de juliol d'aquest cicle organitzat per la regidoria d'Acció Cívica i Joventut de l'Ajuntament de Valls, i que ha comptat amb la col·laboració d'una quinzena d'entitats, organismes i establiments de la ciutat. La programació d'aquest any ha combinat activitats formatives, de lleure i culturals, a més d'espectacles i activitats infantils i per a públic familiar, amb un increment de més d'un 45% dels assistents respecte l'edició del 2018.

La programació d'estiu de la regidoria de Joventut i Acció Cívica té com a finalitat generar nous espais de trobada i de participació als carrers i places, en especial al Centre Històric i en l'actual equipament del Centre Cívic. Amb aquesta iniciativa, el Centre Cívic, vol consolidar i ampliar el cicle lúdicofestiu de Valls, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de la ciutat. La cloenda, amb el concert familiar de la companyia el Pot Petit, ha estat l'activitat més multitudinària, amb un Auditori de Mas Miquel completament ple.

El model de la programació de l'Estiu Actiu també s'ha consolidat pel que fa a la col·laboració entre el servei de joventut Valls Jove i el Patronat Municipal d'Esports, amb l'activitat Splash de Nit (piscina nocturna), amb més de 500 participants en les dues convocatòries d'aquest estiu. També en el terreny esportiu, enguany destaca la cinquena edició del torneig Escac i Mat, organitzada pel Club Escacs Valls, amb la participació d'una trentena d'infants i joves, que s'ha celebrat a la plaça Pilar Prim el 17 de juliol.

Una altra de les activitats destacades, iniciada l'any passat, i que compta amb molt bona acollida de públic, ha estat la segona edició del Tast Popular de Vermut, coorganitzat amb el Magatzem del Vermut. Les prop de 100 persones que han acudit a la plaça de l'Oli per participar-hi han pogut gaudir, al llarg de dues hores, de diferents entrants i de vermuts de diversos països del món.

La II Mostra d'entitats juvenils i la projecció als JCA Cinemes de Valls del projecte Veus del Barri, amb la implicació de centres educatius de la ciutat, són algunes de les propostes organitzades destinades al públic juvenil. La Mostra, impulsada per la Coordinadora de Joves de Valls i el servei municipal de joventut, ha permès donar a conèixer, al conjunt de la població, les entitats juvenils existents i les activitats que desenvolupen, amb taules informatives, tallers i actuacions a l'escenari del Pati.

Les propostes relacionades amb la descoberta de la ciutat i d'espais emblemàtics de Valls, organitzades conjuntament amb l'Oficina Municipal d'Informació Turística, han tingut una excel·lent resposta de públic, amb més de 350 assistents. Amb la voluntat de posar en valor el patrimoni local, en aquesta edició s'han incrementat les propostes vinculades amb aquest àmbit, que han inclòs la ruta pel call jueu, visites al refugi antiaeri de la plaça del Blat i al campanar de Sant Joan, la visita teatralitzada al cementiri municipal, les llegendes i contalles del centre històric de Valls i la ruta dels personatges il·lustres.

En aquesta edició de l'Estiu Actiu s'ha comptat amb la participació i col·laboració d'organismes com el Patronat Municipal d'Esports, l'Oficina Municipal d'Informació Turística i el Consell Esportiu de l'Alt Camp, d'entitats locals com el Grup del Teatre Principal, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Club Escacs Valls, el Cine Club Valls, la Xarxa Òmnia, l'associació As. En la Manga, l'Associació pel desenvolupament local i alternatiu, Increïble sostenible, Valls en transició i la Coordinadora de Joves de Valls, així com de comerços i serveis com el Magatzem del Vermut o JCA Cinemes.

 

VALLS · 2 D’AGOST DE 2019