El 9è Simposi Casteller anuncia les temàtiques

El 9è Simposi Casteller anuncia les temàtiques

> La dualitat dels folres i manilles envers els castells nets, i els models periodístics seran els eixos d’aquesta edició

El 9è Simposi Casteller de Catalunya, programat dins la Fira de Santa Úrsula de Valls, ha anunciat les dues temàtiques que abordarà enguany. La dificultat dels castells amb folres i manilles envers la de les construccions netes, així com els models periodístics en el món casteller, protagonitzaran la jornada matinal del dissabte 26 de d’octubre en l’edifici cultural del convent del Carme de Valls.

La comissió organitzadora del 9è Simposi Casteller de Catalunya ha fet públics els dos temes d’anàlisi d’aquesta jornada anual d’anàlisi del món casteller, esdevinguda ja una cita clàssica per tractar de manera transversal l’actualitat de les arquitectures humanes. Una de les temàtiques serà més tècnica en abordar la dificultat de construccions ben diferents com les que porten folre i manilles i les que s’aixequen netes. El debat comptarà no sols amb la participació de castelleres i castellers sinó també d’especialistes científics.

El segon aspecte d’anàlisi tindrà un vessant més social. Abordarà els diferents models periodístics en el món casteller. No es realitzarà des d’una mirada estrictament castellera sinó que s’intentaran traçar comparatives amb altres retransmissions de festes patrimonials d’important ressò mediàtic.

El Simposi s’obrirà amb un maridatge enogastronòmic a les 8.45 h del matí en el claustre del Carme per donar pas a les 10 h a les taules rodones en la sala d’actes del mateix recinte cultural. La cloenda serà a les 14 h i comptarà amb el tradicional vis a vis entre els caps de colla de les dues agrupacions dels Xiquets de Valls. L’assistència serà lliure.

El 9è Simposi Casteller de Catalunya està coorganitzat per les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls, la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls –espai on van néixer ara fa nou anys– i l’Ajuntament de la ciutat. Està immers en les activitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya, xarxa de la qual Valls n’és l’antena castellera, i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

VALLS · 23 D'AGOST DE 2019