A la venda tots els espectacles de la temporada de tardor dels Teatres de Valls

A la venda tots els espectacles de la temporada de tardor dels Teatres de Valls

 


> També es posa a disposició l’abonament als espectacles familiars

> La venda d'entrades aquest any estrena nova plataforma per internet a través d’Eventbrite, sense càrrecs addicionals per als espectadorsr als assistents

El proper dimecres 25 a les 10 hores es posa a la venda tota la nova temporada de tardor dels Teatres de Valls. Teatre, música, el Festival Guant i el millor circ internacional arribat des de Xina. Territori creatiu vallenc i els principals muntatges de l’escena catalana per a la nova cartellera dels Teatres de Valls. L’aclamada Pepa Plana que torna al Principal, ara compartint escenari amb la també pallassa Noël Olivé; Mercè Arànega convertida en Shirley Valentine o Sergi Belbel que dirigeix “Vaselina”. Aquests són només alguns dels ingredients i noms propis de la nova programació que té també com un altre plat fort a les T de Teatre i Dagoll Dagom amb la coproducció “La Tendresa” i el Circ Acrobàtic Nacional de Xina. Al Principal sonarà el jazz d’Andrea Motis, els concerts dels Amics de la Música o els muntatges del Grup del Teatre Principal que, a l’octubre, tornen amb Peter Pan i, per Nadal, amb els seus particulars Pastorets.

La programació arrencarà el 5 d’octubre al Centre Cultural amb aires de revolució. Serà la particular revolució d’una mestressa de casa i el formidable monòleg ple d’humor i tendresa protagonitzat per Mercè Arànega interpretant a una Shirley Valentine que es pregunta a si mateixa per què ha deixat que la vida rutinària se li hagi emportat els somnis de jove.

Teatre en femení que continuarà el mateix mes d’octubre amb el darrer muntatge de la gran Pepa Plana que torna a casa i al seu Teatre Principal, aquest cop acompanyada d’una altra pallassa, la Noël Olivé. “Veus que no veus” per a un muntatge a la mida de dues pallasses dirigides per Joan Arqué. Per riure i jugar, però també per parlar i, qui sap, per mossegar i preguntar-nos: què hauria passat si les nostres àvies haguessin pogut ser pallasses?

El director Sergi Belbel posa “Vaselina” al Centre Cultural. Gabriele di Luca, en els textos, per a una coproducció de la Sala Trono i els Teatres de Valls, Tarragona, el Vendrell, Tortosa i el Bartrina de Reus. Espectacle per a una contínua anada i vinguda entre la realitat i l’absurditat, entre allò sublim i la mateixa banalitat, de personatges fent equilibris entre el cel i els baixos fons.

Al novembre es retroben amb Valls les companyies T de Teatre i Dagoll Dagom amb “La Tendresa”. Una comèdia delirant o una comèdia romàntica de llenyataires i princeses? Tendresa per la història d’una reina que fuig dels homes i s’amaga amb les seves filles en una illa que es creia deserta però que aviat descobreix que, de deserta, no en té res.

Ja a tocar de les festes de Nadal, serà el moment per al Gran Circ Acrobàtic Nacional de Xina, una de les companyies més ancestrals del món que, entre d’altres, ha inspirat a Cirque du Soleil. “Un viatge d’ensomni” és un muntatge únic i màgic, amb tot l’encant de les arts tradicionals xineses que portarà a escena 18 modalitats acrobàtiques diferents. Un espectacle premiat i reconegut per endinsar-nos en un món de fantasia portats per un infant i la bella fada fènix, volant cap el sol i el meravellós fons marí, en un recorregut de malabars, equilibris i molt més per a un muntatge exòtic i espectacular.

Tot volant també tindrà un protagonisme especial el Grup de Teatre Principal amb les noves sessions de l’espectacle per a tots els públics Peter Pan. Després de convertir-se en l’èxit de la darrera temporada, el Grup del Teatre Principal ens regala quatre noves representacions per als qui s’ho van perdre o volen repetir, per tornar a retrobar-nos al País de Mai Més. Ja al desembre, també segell GTP, “Els Pastorets Principals de Valls”, el clàssic del Nadal amb més de 80 persones a escena que van i tornen de la terra i l’infern.

Entre les propostes musicals de la temporada, sobresurt ben aviat el jazz d’Andrea Motis, la jove trompetista, cantant i compositora que porta enlluernant el públic des de 2012, quan Quincy Jones s’hi va fixar i la va convidar a compartir escenari al Festival de Perelada. Amb referents de la talla de Louis Armstrong i Chet Baker, Motis forma un quintet de luxe amb el veterà del jazz català Joan Chamorro, Ignasi Terraza, Josep Traver i David Xirgu.

Abonament familiar

El vessant familiar, amb un abonament propi, adquireix una importància molt notable durant la tardor vallenca perquè a la programació estable es suma el Festival Guant de teatre de titelles, que enguany celebra el seu 15è aniversari. L'abonament familiar inclou tres espectacles adreçats als més menuts. Concretament es tracta del Monstre de Colors, que la companyia Tutatis portaran al Teatre Principal el dissabte 19 d'octubre, un espectacle de titelles, música i colors per fer viatjar als més petits per les emocions. L'espectacle Ulissa, de Genovesa Narratives Teatrals, pujarà a l'escenari el 23 de novembre. Forma part de la programació del Guant i es tracta d'una relectura moderna, femenina i transgressora del gran clàssic d'Homer. I finalment, La gala pallassos sense fronteres, espectacle benèfic que tindrà lloc el 14 de desembre, copresentat amb la Circoteca i Pallassos sense fronteres.

Novetats en la venda online

Dimecres 25 de setembre a les 10 hores s’activarà la venda de totes les localitats no sols a les taquilles del Principal sinó també al web www.eventbrite.es. Aquesta temporada la venda online d’espectacles es realitza per primera vegada a través d'aquesta plataforma web. Per poder adquirir l'abonament, del 25 de setembre al 5 d'octubre, les taquilles del Teatre Principal ofereixen un horari especial de matí i tarda, obriran de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores.

VALLS · 19 DE SETEMBRE DE 2019