Acte de cloenda dels Programes de Beques de Mobilitat Internacional de la Fundació Ciutat de Valls

Acte de cloenda dels Programes de Beques de Mobilitat Internacional de la Fundació Ciutat de Valls

El passat divendres 4 d’octubre, va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Valls, l’acte de cloenda de la convocatòria 2018-2019 dels Programes de Beques de Mobilitat Internacional, atorgades per la Fundació Ciutat de Valls. L’acte va ser presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyades de la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras, i del president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan M. Sanahuja, juntament amb el vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, Jordi París.

L’acte s’inicià amb unes paraules de salutació i benvinguda per part de l’alcaldessa de Valls i, tot seguit, el vicepresident de la Fundació exposà els objectius del programes de beques de mobilitat internacional, que engloben les Beques Europa per a alumnes universitaris, en la seva quinzena edició, i les Beques Ramon Barbat i Miracle destinades a alumnes de cicles formatius de grau superior, en la seva tercera edició. En ambdues modalitats, es tracta d’ajuts econòmics per a estudiants residents a la comarca de l’Alt Camp, en ocasió d’estades acadèmiques, amb reconeixement acadèmic, en qualsevol país estranger. Aprofità per comentar amb més detall els resultats de la convocatòria 2018-2019 que en aquell moment es tancava.

En el seu parlament, París va tenir una paraules de record i de reconeixement envers el senyor Manuel Ribasés Fernández que fins la seva mort, ara farà un any, va ser un ferm entusiasta del Programa Beques Europa que l’empresa Cator, de la qual n’era el conseller delegat, ha vingut patrocinant en els darrers vuit anys. Es va lliurar un diploma de reconeixement pel seu suport i col·laboració, diploma que fou recollit per l’actual conseller delegat de l’esmentada empresa, Eduard Ribasés.

A continuació es va donar pas al moment de lliurament de les acreditacions com a becaris de la Fundació Ciutat de Valls del curs 2018-2019, als 18 alumnes beneficiaris de les Beques Europa i a l’alumne beneficiari de la Beca Ramon Barbat i Miracle.

L’acte prosseguí amb unes paraules de Josep Solé Pie, estudiant becat que parlà en nom de tots els seus companys, i acabà amb els parlaments per part les autoritats que presidien l’acte, tancant el torn d’intervencions la consellera. Àngels Chacón.

Pel que fa al Programa Beques Europa, aquest es va iniciar el curs acadèmic 2004-2005 i al llarg de tots aquests anys d’existència n’han estat beneficiaris 226 universitaris, dels quals 160 residien a Valls i 66 en altres poblacions de la comarca, amb un cost global que s’apropa als 200.000 €. El Programa ha vingut comptant amb el patrocini de destacades empreses de Valls i comarca que, en aquesta darrera convocatòria, han estat Cator; Isogona; Cartronatges Trilla; Grupmicros; Carbonell Figueras, i Eserman; així com amb el suport institucional de l’Ajuntament de Valls.

Com a dades significatives de la convocatòria de les Beques Europa que es tancava, val a dir que els països de destinació han estat Alemanya, Bèlgica, Estats Units, França, Itàlia, Noruega, Portugal, Regne Unit i Suècia. I que les universitats d’origen dels estudiants eren la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Lleida i la Universitat Ramon Llull.

Pel que fa a la Beca Ramon Barbat i Miracle, programa que compta des del seu inici amb el patrocini de la família Barbat-Gili, el beneficiari era alumne de l’Institut Jaume Huguet i el país d’estada acadèmica internacional ha estat Itàlia.

VALLS · 8 D'OCTUBRE DE 2019