Valls acollirà la I Jornada d'Emprenedoria Juvenil de l'Alt Camp per fomentar el treball en xarxa

Valls acollirà la I Jornada d'Emprenedoria Juvenil de l'Alt Camp per fomentar el treball en xarxa

> El servei de Joventut «Valls Jove», l'Oficina Jove de l'Alt Camp i Vallsgenera organitzen la jornada, que se celebrarà el 26 de novembre

Valls acollirà, el 26 de novembre, la I Jornada d'Emprenedoria Juvenil que se celebrarà de les 9:00 a les 14:00 hores al Pati de Sant Roc i que té per objectiu donar a conèixer les iniciatives impulsades pel jovent de la comarca i fomentar el treball en xarxa. La iniciativa, que s'ha presentat aquest matí al Claustre de Casa Caritat, ha estat impulsada pel servei municipal de joventut de l'Ajuntament de Valls 'Valls Jove', l'Oficina Jove de l'Alt Camp i l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera.

La jornada comptarà amb una sessió de networking i una mostra d'iniciatives d'autoocupació jove i s'inscriu en el projecte #Apujopersiana per promocionar i donar visibilitat a l'emprenedoria juvenil de l'Alt Camp. Un programa que es va iniciar fa poc més d'un any amb la presentació de la pàgina web www.apujopersiana.cat, que és un aparador on es poden veure i consultar els treballs i projectes de diverses persones joves emprenedores de la comarca. Actualment la web recull 14 iniciatives d'àmbits tan diversos com l'agricultura i la natura, les arts, l'automoció, l'estètica, l'enginyeria, les arts gràfiques i la comunicació, la moda, o la salut i el benestar.

El principal objectiu de la jornada és proporcionar un espai de trobada a les persones participants, que propiciï la creació d'una xarxa d'intercanvi, de suport i de participació entre elles. Al mateix temps, a través de la mostra, també es volen donar a conèixer els projectes d'emprenedoria juvenil al conjunt de la població. La jornada començarà amb la ponència "Emprenedors com Son Goku, Scoby Doo i Homer Simpson, i els seus 6 errors més habituals”, que anirà a càrrec d'Albert Torroella, autor del llibre "Escola d'Emprenedors, descobreix el potencial que portes dins!". Torroella parlarà dels diferents perfils de persones emprenedores, de com poden evitar entrebancs i de com aconseguir emprendre amb èxit.

Seguidament, es farà un networking reservat a les persones joves emprenedores, amb entrevistes curtes i bidireccionals, i intercanvi de targetes entre totes les persones participants perquè puguin mantenir el contacte i trobar vies de col·laboració. Per tancar la jornada es farà una mostra d'iniciatives d'autoocupació jove, on les persones podran exposar els seus productes i/o serveis i que estarà oberta al conjunt de la població.

A la presentació de les jornades, la regidora de Joventut, Laia Castells, la regidora d'Empresa i Ocupació, Rosa Rovira, i la consellera comarcal de Joventut, Carme Basora, han animat a totes les persones joves de la comarca a participar a la jornada que consideren que ha d'esdevenir "un punt de suport a la seva carrera professional". Han insistit, també, en què el jovent de la comarca és un patrimoni que cal cuidar i ajudar des de tots els àmbits i, per aquest motiu, han posat en valor el caràcter transversal i interinstitucional de la iniciativa.

Les inscripcions a la jornada es poden fer a través de l'Oficina Jove de l'Alt Camp trucant al 977 608 560 o mitjançant el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. La data límit per inscriure's és el dia 24 de novembre. Tota la informació sobre la Jornada d'emprenedoria juvenil i sobre el projecte #apujoperisana a l'Alt Camp es pot consultar a la pàgina web www.apujopersiana.cat.

VALLS · 28 D’OCTUBRE DE 2019