Concessió d'ajuts a 20 projectes culturals

Concessió d'ajuts a 20 projectes culturals

> 15.300 euros és la dotació per a la convocatòria

La nova convocatòria de suport al teixit cultural vallenc, convocada per la Xarxa de Cultura, aporta recursos econòmics a 20 projectes promoguts per 19 entitats de la ciutat, per valor de 15.300 euros. Aquest programa forma part d’una de les línies culturals estratègiques impulsades per l’Ajuntament que col·loca les associacions vallenques com a motor no sols de la vida cultural sinó també de la identitat de la ciutat.

Aquesta convocatòria del programa d’Ajuts al Teixit Cultural contribueix a generar una oferta cultural molt important a la ciutat. Fruit dels diferents projectes, al llarg de tot l’any les entitats organitzen per exemple debats, conferències, tertúlies, presentacions de llibres, concursos de fotografia, projeccions de cinema, exposicions, concerts, actuacions vinculades amb el patrimoni immaterial local i català, noves iniciatives en l’àmbit de la cultura tradicional, i vingudes de grups d’altres localitats. De manera paral·lela, els ajuts serveixen per projectar el teixit associatiu local més enllà de la pròpia ciutat en actuacions desenvolupades en altres territoris nacionals i internacionals.

19 entitats beneficiàries

Les entitats beneficiàries són els Amics de la Música, l'AFUMA, l’Associació cultural l’Aleta, l’Associació Josep R. López, l'Associació Suite Cor, la Colla Pessigolla, el Cor Audite, la Coral infantil Cors Alegres, la Coral Espinavessa, la Coral Terpsícore, el Centre Aragonès, el Centre de Lectura, el Cine Club, el Grup Nadal d'artistes Vallencs, el Grup del Teatre Principal, l’Institut d’Estudis Vallencs, la Llar del Jubilat, Llumull accions audiovisuals i la Societat Coral Aroma Vallenca. La comissió seleccionadora ha estat integrada per quatre gestors culturals, del Consell Comarcal de l'Alt Camp i dels municipis de Mont-Roig del Camp i Valls.

9 anys i 164 projectes

L'Ajuntament de Valls ha aportat 123.500 euros en aquestes convocatòries en el període comprès entre els anys 2011 i 2019. El programa ha permès que s’hagi contribuït al finançament i desenvolupament de 164 projectes que ajuden a potenciar la marca de Valls com a ciutat de cultura participativa amb un especial accent en aquest sector com a motor identitari de la nostra localitat.

VALLS · 30 D'OCTUBRE DE 2019