L’Ajuntament inverteix més de 300.000 euros més en la modernització de l'enllumenat a la ciutat

L’Ajuntament inverteix més de 300.000 euros més en la modernització de l'enllumenat a la ciutat

> S’iniciaran les obres abans d’acabar l’any al Barri del Fornàs, on es renovarà la totalitat de l’enllumenat

> Durant el primer trimestre del 2020 també s’actuarà a la plaça del Quarter, carrers Anselm Clavé, Teatre, Jaume Huguet, al Parc Caní i als barris Miramar i Nou Miramar

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat el projecte i el procés de contractació de les obres de modernització de l’enllumenat a diversos carrers del centre de la ciutat, als barris Miramar i Nou Miramar i al Parc Caní de la Carretera del Pla. Amb una inversió de 111.000 euros i la renovació de 70 punts de llum s’actuarà també, a més dels dos barris i al Parc Caní, a la plaça del Quarter i als carrers Anselm Clavé, del Teatre i Jaume Huguet.

Aquestes obres s’iniciaran a principis del 2020 i se sumaran a les que es començaran a executar abans d’acabar l’any tan al Barri del Fornàs com en el tram de la carretera del Pla comprès entre les places de la Creu i del Cementiri. D’aquesta manera, en els propers mesos el consistori invertirà més de 310.000 euros en unes actuacions que donaran continuïtat al desplegament, en els últims anys, de la tecnologia Led a l’enllumenat públic de Valls, un sistema que augmenta la sensació d’il·luminació de la via pública, reduint avaries i el consum energètic en gairebé un 80%.

Al Fornàs s’instal·laran prop de 250 punts de llum Led i 2 nous quadres elèctrics, en una inversió que abraçarà la totalitat del barri, en concret els carrers Francesc Gumà i Farran, Rafel de Casanova, Francesc Costas, dels Castells, Arquitecte Vives, Eladi Homs, Tres de Nou i Quatre de Nou i també al passeig President Tarradellas. A la carretera del Pla també es modernitzarà l’enllumenat entre les places de la Creu i del Cementiri, donant continuïtat a la millora del tram d’aquesta via ja executada per l’entrada Nord, així com la que s’està duent a terme fins a la plaça de la Font de la Manxa, en el marc de les obres d’urbanització integral del passeig dels Caputxins, carrers Francesc Rodon i Queralt, Sant Magí, Maria Codina i Priorat del Lledó.

Aquest any 2019 ja s’ha invertit més de 160.000 euros en actuacions de millora de l’enllumenat a diferents zones de Valls. D’aquesta manera, s’ha actuat en 250 punts de llum: a la totalitat dels barris de la Colla Vella i de la Fraternal, al passeig de l’Estació i també al carrer de la Cort i el Pati. En els últims quatre anys, s’ha modernitzat l’enllumenat públic també als barris de Santa Úrsula i la Candela, al Centre Històric i al Call Jueu, a l’àmbit de Paborde, Vallvera i al carrer Jacint Verdaguer, entre les principals inversions.

VALLS · 27 DE NOVEMBRE DE 2019