El Patronat Municipal d'Esports de Valls convoca la XXIIa edició de la Caminada Popular que serà solidària amb la Lliga Contra el Càncer

El Patronat Municipal d'Esports de Valls convoca la XXIIa edició de la Caminada Popular que serà solidària amb la Lliga Contra el Càncer

> L’activitat tindrà lloc diumenge 23 de febrer i portarà els participants fins als aiguamolls del Pla de Santa Maria

El Patronat Municipal d’Esports de Valls organitza un any més la Caminada Popular que enguany arriba a la dotzena edició i que el proper diumenge 23 de febrer portarà als participants fins als aiguamolls del Pla de Santa Maria. Aquesta caminada, patrocinada per l’empresa Sorea, compta amb la col·laboració del Consell Esportiu de l’Alt Camp, l’Ajuntament del Pla de Santa Maria, Bon Àrea, Fleca Flaqué i les entitats senderistes vallenques De 9 a 2, K+ i la secció de Muntanya de l’AAEET.

El recorregut de Valls - aiguamolls del Pla de Santa Maria - Valls, amb un desnivell acumulat de 90 metres, té un itinerari d’uns 16 quilòmetres i es preveu que els participants la puguin completar aproximadament en unes 4 hores. La sortida de la caminada s'efectuarà a les nou del matí davant del pavelló Xavi Tondo del Centre Esportiu Municipal El Fornàs. El recorregut d’anada fins a l’entorn natural i singular dels aiguamolls transcorrerà pels camins d’Alió, de la Font del Catllar i dels Muntanyencs per enllaçar amb els del Pla de Santa Maria als aiguamolls. De retorn fins a Valls se seguirà per la ruta paral·lela a la rasa del Cargol i els camins del Casiol i de la Font del Catllar.

Aquest any la caminada serà solidària de nou amb la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. En concret, es proposa una col·laboració voluntària de 5€ per persona o 10€ per família. La Lliga és una organització no governamental, sense ànim de lucre, que té com a objectiu general realitzar activitats que millorin el control i la prevenció del càncer a la població. La Lliga realitza activitats d'informació i educació a la població mitjançant xerrades, conferències i difusió en els mitjans de comunicació. Els temes són ben diversos i sempre relacionats amb la prevenció, el diagnòstic, la investigació i el control de la malaltia, així com el seu tractament.

A més, des de la Lliga es realitza una tasca d'orientació i suport als malalts i a les seves famílies, durant tot el procés de la malaltia, a través majoritàriament dels voluntaris de suport que són formats constantment per tal de realitzar una tasca adequada i òptima envers els malalts. En aquest sentit, la Lliga compta amb els Grups d'Ajuda Mútua (GAM), formats per voluntaris, psicòlegs, treballadors socials especialitzats i, inicialment, dones voluntàries que han estat operades de càncer de mama i ajuden a aquelles que han de passar o acaben de passar per aquesta experiència.

L’acte de presentació de la caminada ha comptat amb la participació de les entitats col·laboradores. Durant la presentació, el regidor d’Esports i president del Patronat Municipal d’Esports, Enric Garcia, i el gerent de Zona de Sorea, Alberto Valcarce, han signat el conveni de col·laboració que estableix una aportació, per part de l’empresa, de 3.500 euros com a patrocinadors de la Caminada.

El PME, conjuntament amb el Facebook de VisitaValls, també convida els participants en la caminada a fotografiar la seva experiència i participar en un concurs de fotografia amb la caminada com a eix temàtic. Per poder participar en aquest concurs només és necessari enviar una fotografia de la caminada a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Les inscripcions es poden realitzar a través del web www.pmevalls.cat o presentant la butlleta d'inscripció al CEM El Fornàs (Passeig President Tarradellas, 2-6) o a les oficines del Patronat Municipal d'Esports al pavelló municipal Joana Ballart (Carrer Prat de la Riba, 15-17).

> Descarregar material informatiu de la Caminada

VALLS · 12 DE FEBRER DE 2020