La Reina Carnestoltes presidirà la Rua Infantil que organitza el Centre Cívic de Valls

La Reina Carnestoltes presidirà la Rua Infantil que organitza el Centre Cívic de Valls

> La Rua Infantil de Carnaval i del concurs de disfresses començaran el divendres 21 de febrer a les 17:30h a la plaça del torrent del Titit

La Reina Carnestoltes serà, aquest any, la nova protagonista de la Rua Infantil de Carnaval que organitza el Centre Cívic de Valls i que començarà aquest divendres, 21 de febrer, a partir de dos quarts de 6 de la tarda. La seva arribada, amb l'acompanyament de la comitiva, donarà el tret de sortida de la Rua, a la plaça del torrent del Titit.

Des d'allà, els participants iniciaran un recorregut que els portarà pels carrers Xiquets de Valls, Avenir, Germans Sant Gabriel i Jaume Mercadé, per finalitzar a la plaça del Pati. Es preveu que la cercavila arribi al Pati sobre les 6 de la tarda, on començarà el concurs de disfresses, amb la desfilada dels participants, i es farà el lliurament de premis.

La Reina del Carnaval, nova protagonista de la Rua

Una de les novetats de l'edició d'enguany és que la Reina Carnestoltes pren el relleu al Rei, que fins ara havia encapçalat la comitiva carnavalesca. Amb aquest canvi es vol donar major presència de les dones en l'imaginari festiu infantil, atorgant-li una paper protagonista.

La Reina apareixerà acompanyada de la seva comitiva, integrada pels 7 ambaixadors del Carnaval, que representen les 7 virtuts i vicis de la humanitat. Cadascun anirà vestit d'un color diferent, formant, en el seu conjunt, un arc de Sant Martí. La Reina Carnestoltes, que presideix els actes festius de Carnaval, encarnarà en la seva figura tots els colors, virtuts i vicis.

Al Pati, la Reina Carnestoltes farà el discurs inaugural per donar el tret de sortida de les activitats carnavalesques i començarà el concurs de disfresses, amb la música Pujats de To i un espectacle visual a càrrec de Clip Xip.

La direcció artística de la Rua Infantil de Carnaval va a càrrec de Raül Molina, la interpretació dels 7 ambaixadors a càrrec del Grup de Teatre Principal i la caracterització dels personatges a càrrec d'Aitana Sànchez i Javier Palacios.

Per Carnaval, posa’t la màscara

Sota el lema: «Posa’t la màscara a totes hores, deixa les penes i l’estrès que el Carnaval Infantil ho posa tot del revés!», al Carnaval Infantil d'enguany pren protagonisme la màscara, un element iconogràfic de tots els carnavals del món. Així, des d'un quart de 6 de la tarda es començaran a repartir màscares entre els assistents a la plaça del Titit i se'ls demanarà que se la posin en el moment de l’arribada de Sa Majestat la Reina Carnestoltes. Les caretes són obra del dissenyador vallenc Pol Vallvé, de Cossetània Edicions.

Una Rua sostenible

Una altra de les novetats d'enguany serà la no utilització de confeti durant el recorregut de la Rua per part del servei organitzador, el Centre Cívic. L'objectiu d'aquesta mesura és reduir l'impacte ecològic provocat per l'activitat i generar consciència de la necessitat d'adoptar mesures urgents per a mitigar els efectes del canvi climàtic. Al mateix temps, es convida al conjunt de la població a contribuir en la disminució de la generació de residus en actes festius.

D'aquesta manera, també es vol donar compliment a la moció aprovada el passat 30 de setembre al Ple municipal sobre la Declaració d'emergència climàtica on l'Ajuntament es compromet, entre d'altres, "a promoure accions encaminades a la sensibilització de la població que ens condueixin a la disminució de la producció de residus i a l'augment de la seva reutilització i el seu reciclatge".

El concurs de disfresses

Els nens i nenes de fins a 14 anys que vulguin participar al concurs de disfresses hauran de fer la inscripció al Centre Cívic de Valls abans d'aquest 19 de febrer a les 2 del migdia. El full d'inscripcions i les bases del concurs es poden consultar i descarregar a www.valls.cat/serveis/centre-civic. Només hi podran participar les disfresses de creació pròpia.

En aquesta edició es premiaran dues categories individuals i dues de grup: la disfressa més original i la més divertida. La categoria de grup haurà d'estar formada per un mínim de 10 persones i un màxim de 30. Les persones inscrites en la categoria de grup podran, més enllà de compartir disfressa, anar en comitiva amb la seva pròpia coreografia. Els premis seran de 175 euros per cadascuna de les categories de grup i de 50 euros per cadascuna de les individuals, que es lliuraran amb la col·laboració de Comerç de Valls.

VALLS · 18 DE FEBRER DE 2020