El Claustre del Convent del Carme acollirà els cicles culturals d'estiu del Juliol Circense i En Viu

El Claustre del Convent del Carme acollirà els cicles culturals d'estiu del Juliol Circense i En Viu

> Concerts i espectacles tindran lloc en aquest espai patrimonial, que servirà excepcionalment d'escenari per a tots dos cicles, i que comptarà amb aforaments delimitats i control d'accés

> L'organització treballa ara en la definició de l'operativa de funcionament i en les diverses mesures de protecció que hauran de garantir la seguretat d'espectadors i intèrprets

> Aquest nou format coincidirà amb la finalització del pla de desconfinament, que es preveu per a finals de juny

L'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Valls, que treballa des de fa setmanes en la represa progressiva de l'activitat i dels diversos equipaments, cicles i esdeveniments culturals de la ciutat, desenvoluparà, aquest proper mes de juliol, els cicles musicals i circenses d'estiu al Convent del Carme. Els actes se celebraran complint, en tot moment, la normativa i mesures de seguretat i higiene necessàries, amb voluntat de garantir el correcte desenvolupament de l'activitat tant per al públic com per als intèrprets.

D'aquesta manera, el Juliol Circense se celebrarà els dies 14, 15 i 16 de juliol mentre que el cicle En Viu ho farà el 21, 22, 23 i 24 de juliol. Amb aquesta idea, i a diferència dels actes compresos dins el programa de la Festa Major de Sant Joan al juny, que han coincidit de ple amb el calendari i les evidents restriccions de la desescalada, s'espera que durant el mes de juliol Valls, com el conjunt de la regió sanitària del Camp de Tarragona, pugui trobar-se (sempre que la situació sanitària ho permeti) en l'escenari posterior al desconfinament.

Es preveu que la normativa a aplicar en matèria de protecció serà més precisa i concreta del que és ara i que això permetrà treballar de manera més segura i eficaç en la producció i organització d'aquests acte.s El claustre del Convent del Carme ha estat l'escenari escollit els darrers anys per celebrar-hi el cicle musical En Viu, mentre que l'auditori de Mas Miquel havia acollit les propostes del Juliol Circense. Aquest any, i excepcionalment, el Carme serà l'escenari d'ambdues propostes. Es dóna el cas que, a diferència de l'auditori a l'aire lliure, de més difícil control d'accés, el claustre del convent del Carme és un espai delimitat que permet controlar de manera clara l'aforament i l'entrada als espectacles, i celebrar-los amb totes les garanties.

El canvi de situació previst per a partir del 25 de juny, amb la finalització del pla de desconfinament, fa que l'organització plantegi començar a desenvolupar els primers actes culturals presencials i aforats, després de mesos d'aturada, en el que la regidoria ha hagut de repensar i reconvertir part de les seves activitats a nous formats com els suports digitals. Durant les properes setmanes es començarà a posar fil a l'agulla al conjunt de concerts i espectacles que tindran lloc en ambdós cicles d'estiu, i que es presentaran properament.

VALLS · 21 DE MAIG DE 2020