L'Ajuntament licita les obres de reparació de la coberta i voltes de Sant Francesc

L'Ajuntament licita les obres de reparació de la coberta i voltes de Sant Francesc

> El consistori invertirà 434.000 euros en una actuació per solucionar les diverses patologies

L'Ajuntament de Valls ha obert el procés de licitació de les obres de reparació de les voltes i coberta de l'històric edifici de l'església de Sant Francesc, amb una inversió de 433.500 euros IVA inclòs. L'actuació preveu solucionar les diverses patologies que afecten l'estructura de les voltes de les naus del temple i la coberta, com els danys a la teulada, fissures en murs o humitats per filtracions d'aigua, entre d'altres.

L'antiga església de Sant Francesc, edifici de titularitat municipal i catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local, forma part del monestir dedicat a Sant Francesc de Paula. Construït a finals del segle XVI i amb una superfície de més de 700 m2, el temple era la tercera església de la ciutat en dimensions.

A Sant Francesc s'ha previst l'enderroc de la coberta i de tota la seva estructura, així com la reparació i reforç de les voltes amb una xapa de compressió. També s'ha previst lligar el coronament de les parets del cimbori i de la nau central amb corretges de formigó. A més, la nova estructura de la coberta es realitzarà amb encavallades de fusta i per a la nova teulada s'utilitzarà teula ceràmica, aprofitant les teules existents que es trobin encara en bon estat i substituint les que no amb teules de característiques similars. El projecte també contempla la canalització d'aigües pluvials amb canals i nous baixants, el tancament de les obertures amb maons en format de gelosia que permetrà la ventilació però impedirà l'entrada d'aus a l'interior.

Amb la licitació l'Ajuntament ha incorporat millores que les empreses ofertants podran presentar al concurs. En concret, s'ha estimat el sanejament i reparació, tan a l'interior com a l'exterior, del basament o socolada de la façana principal. També s'ha previst com a millora en l'oferta de licitació la neteja interior del temple.

VALLS · 10 DE JUNY DE 2020