Aprovació dels projectes de millora i ampliació de les escoles Eladi Homs i Baltasar Segú

Aprovació dels projectes de millora i ampliació de les escoles Eladi Homs i Baltasar Segú

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat projectes de millora de les instal·lacions de les escoles Baltasar Segú i Eladi Homs amb una inversió prevista de més de 370.000 euros. Els projectes aprovats inicialment per la Junta preveuen l’ampliació d’espais per a ús docent amb noves aules i, en el cas del Baltasar Segú, contempla la reforma integral de la cuina que passarà a ser completament nova. Tan al Baltasar Segú com a l’Eladi Homs es reformaran parts de l’equipament com els antics habitatges dels conserges, des de fa anys desocupats, que seran reconvertits en noves aules. D’aquesta manera, es compensarà la falta d’espai que pateixen per a ús docent les dues escoles i, tan a l’Eladi Homs com al Baltasar Segú es crearan dues aules noves. En el cas del Baltasar Segú també s’ha previst la reforma integral de la cuina, redistribuint espais i amb una instal·lació completament nova que permetrà millorar molt el servei de menjador ja que es podran preparar la totalitat dels àpats a la mateixa escola. En l’actualitat, el centre no compta amb una cuina equipada i el servei de menjador es realitza mitjançant càtering extern. La nova cuina i el seu magatzem tindran una superfície de més de 50 m2, en una actuació al Baltasar Segú que també contempla millores a la zona de terrassa on s’hi instal·larà una pèrgola per protegir l’espai del sol. Amb la reconversió dels antics habitatges dels conserges de les dues escoles també s’ha previst la millora de l’aïllament acústic i tèrmic amb la renovació total dels tancaments, la instal·lació d’un nou sistema de calefacció així com la modernització de les respectives instal·lacions elèctriques, d’aigua i de telecomunicacions. A més, els projectes preveuen la instal·lació de sanitaris en aquests espais. Aquests dos centres són les dues escoles de primària de Valls on feia més temps que no s’hi havien efectuat inversions importants de millora, després de les ampliacions i reformes integrals efectuades durant l'última dècada a la Candela, l’Eugeni d’Ors i l’Enxaneta.

Altres acords de Junta de Govern

Renovació de l’enllumenat d’un altre tram de la carretera del Pla. La Junta de Govern ha aprovat la inversió de 9.700 euros IVA inclòs per a la modernització d’un nou tram de l’enllumenat públic de la carretera del Pla. Així, després de la modernització en diferents fases de l’enllumenat a l’entrada a Valls per aquesta via, així com dels trams entre les places de la Font de la Manxa, de la Creu i del Cementiri, ara la Junta de Govern ha aprovat la inversió al tram que faltava entre els carrers Francesc Costas i Mestral, a l’alçada dels Pisos de Muñoz. En aquest tram es millorarà l’enllumenat amb tecnologia LED que permet augmentar la sensació d’il·luminació de la via i reduir a la vegada el consum energètic i ambiental.

Modificació del projecte de Ca Xapes. La Junta de Govern ha aprovat contractar per un import de 8.470 euros a l’empresa Vectia Ingenieria els treballs de redacció de la modificació del projecte de rehabilitació de l’edifici de Ca Xapes. L’Ajuntament ha optat per iniciar la modificació del projecte atès que la licitació de l’obra va quedar deserta.

Conveni amb la Federació de Veïns.La Junta de Govern ha aprovat el conveni anual amb la Federació d’Associacions de Veïns de Valls i Pedanies. Aquest conveni regula la concessió de la subvenció municipal de 3.000 euros a la Federació per les diverses activitats que realitza de suport al moviment veïnal de Valls

VALLS - 30 DE JUNY DE 2020