Comença un curs escolar molt excepcional

Comença un curs escolar molt excepcional

> Els centres educatius de Valls han desdoblat grups i han ampliat les plantilles de professionals

Tot l’alumnat de primària i secundària han retornat avui a les aules després de sis mesos que fossin clausurades per començar un curs escolar excepcional. L’Ajuntament de Valls manté la coordinació i suport a tots els centres educatius per minimitzar els riscos de contagi. En aquest sentit, els esforços organitzatius dels equips directius se centren a garantir tant com sigui possible l’estabilitat i l’estanqueïtat dels grups, amb la finalitat de preservar la capacitat de la traçabilitat i garantir les mesures de seguretat i higiene que prescriuen els departaments de Salut i d’Educació de la Generalitat de Catalunya per fer front a la Covid-19.

Tots els centres han desdoblat els grups on les ràtios eren més altes per assegurar el distanciament recomanat dels alumnes i fer grups estables. Si el curs passat a les escoles de primària Valls hi havia 90 grups, enguany n’hi ha 114, mentre als centres de secundària s’ha passat de 58 a 70 grups per aquest curs. Aquest increment de grups ha vingut secundat per la contractació de 20 professionals més a Primària i 10 a Secundària. A més a més tots els centres han habilitat més d’un accés per evitar les aglomeracions en un mateix punt. Alguns, fins i tot, com l’Eugeni d’Ors, l’Enxaneta o el Cor de Maria, han adequat una tercera entrada per separar-los més.

El Departament d’Educació ha proporcionat mascaretes, gel hidroalcohòlic i termòmetres per prendre’ls la temperatura cada dia al matí en el moment d’accedir al centre. A la vegada, l’Ajuntament ha cedit algunes instal·lacions del Patronat Municipal d’Esports perquè hi puguin fer gimnàstica; ha construït algunes rampes per millorar l’accessibilitat de cotxets i cadires de rodes, ha pintat franges de colors en algunes voreres pròximes als col·legis perquè es respecti la distància interpersonal i ha senyalitzat alguns carrers per restringir-ne el trànsit i afavorir l’entrada i sortida dels col·legis sense embussos. A la vegada, a partir d’avui mateix, s’intensificarà la neteja en tots els espais. Des de la Regidoria d’Educació mantenim un contacte permanent amb totes les escoles per recollir-ne les necessitats i atendre-les, així com amb les famílies per tranquil·litzar-les i contribuir a esvair els dubtes que tenen.

Escola de Música

Avui també es reprenen les classes a l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls. Les classes seran presencials, amb grups molt reduïts i amb les mesures de protecció necessàries per garantir la seguretat, tenint en compte que els grups de les activitats extraescolars no es consideren estables. Enguany, però, l’Escola controlarà tot l’alumnat que entra i surt per poder establir la traçabilitat, si convé. A més a més, l’equip directiu ha preparat un pla B per mantenir l’activitat musical virtualment i no haver de suspendre les sessions si s’ha de confinar algun grup a causa de la Covid-19.

VALLS · 14 DE SETEMBRE DE 2020