Valls commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Valls commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

> S’han organitzat actes presencials i altres de virtuals entre el 23 de novembre i el 2 de desembre

Valls commemorarà fins el 2 de desembre el 25-N, Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones. Ho farà amb activitats virtuals i presencials diverses com contes, tallers, conferències o projeccions de pel·lícules. La regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls impulsa el conjunt d’actes programats, en una programació en la que destaca també la lectura del manifest institucional aquest dimecres 25 de novembre a les 12h que també serà virtual.

L’acte institucional organitzat per l’Institut Català de les Dones, l’Ajuntament de Valls i el Consell Comarcal de l’Alt Camp consisteix en la reflexió “El valor de la dona en la pedagogia i la coeducació”, a càrrec de Candela Batet, directora de l’Escola Enxaneta de Valls i amb la lectura del Manifest conjunt, a càrrec d’Anna Farré, coordinadora del SIAD de Valls; Eugènia López, coordinadora del SIAD de l’Alt Camp, i M. Rosa Llurba, presidenta de la Federació de dones de l’Alt Camp.

>> Veure vídeo


Dimecres 25 de novembre. 17.30h · Biblioteca Carles Cardó i Canal Youtube Ajuntament de Valls

Els actes seguiran el dia 25, a les 17:30 hores a la Biblioteca Carles Cardó, amb el conte per a la mainada «El tigre i el gos» a càrrec de Sílvia Palazon que a més està disponible durant tota la setmana al canal de youtube de l’Ajuntament. El conte ens presenta a dues filles d’un sultà que els hi posa com a repte tornar a palau des d’un lloc llunyà acompanyades d’un animal de companyia. Una escollirà un tigre impetuós i l’altra un gos bonàs per aquest viatge d’aprenentatge que es converteix en una metàfora per a l’eliminació de la violència masclista.

> Descarregar declaració responsable per menors d'edat

> Descarregar declaració responsable per majors d'edat


Dijous 26 de novembre. 18.30h · Biblioteca Carles Cardó

El dijous 26 de novembre s’ha preparat la conferència teatral que, a partir de les 18:30 hores, tindrà lloc a la Biblioteca Carles Cardó. Es tracta d’una pseudo-conferència #totfentunte còmica, feminista i de proximitat a càrrec de la companyia Teatre de Maleta, en una representació apta a partir d’infants de 13 anys. Aquesta faula ens presenta a l’Eva, la primera, la de la poma, enfadada perquè acaba d’assabentar-se que no és la primera i vol passar comptes. Amb ella emprendrem un recorregut des de l’inici dels temps fins als nostres dies, per posar llum i dinamitzar consciències sobre igualtat de gènere.

> Descarregar declaració responsable per menors d'edat

> Descarregar declaració responsable per majors d'edat


Dimarts 1 de desembre. 18.00h · Casa Caritat

El dimarts 1 de desembre a les 18h està previst el taller «Relacions de parella saludables» a càrrec de la terapeuta d’acompanyament emocional Carmen Torrella i destinat a persones de més de 15 anys. L’acte serà presencial i se celebrarà a Casa Caritat, amb limitacions d’aforament com a mesura de prevenció per la Covid-19. L’objectiu del taller és reconèixer i gestionar les emocions que dificulten la comunicació en la parella i abandonar actituds que tenen a veure amb relacions de dependència, tot respectant les necessitats de cada una de les persones. A partir d’un aprenentatge bàsicament experiencial, dinàmic i lúdic es tractaran els seus continguts: la gestió emocional, respondre en lloc de reaccionar, la comunicació verbal i la relació afectiva-efectiva en la parella.

> Descarregar declaració responsable per menors d'edat

> Descarregar declaració responsable per majors d'edat


Dimecres 2 de desembre. 19.30h · Institut d'Estudis Vallencs

L’última de les activitats serà la projecció de la pel·lícula documental «Volar» dirigida per Bertha Gaztelumendi, que ens presenta nou dones amb un passat marcat per la violència de gènere que relaten en primera persona les seves experiències. L’acte se celebrarà dimecres 2 de desembre a les 19.30h a l’Institut d’Estudis Vallencs. La violència de gènere no coneix fronteres ni classes socials. Aquesta pel·lícula reuneix a nou dones basques, nou supervivents de perfils molt diferents: una arquitecta, una professora d’universitat, una treballadora de la neteja, una secretària, una professora de castellà, una historiadora, una cuidadora de persones grans, una estudiant i una dona que realitza tasques de voluntariat. A totes elles les uneix un passat comú: han patit violència per part d’homes, han passat uns anys molt complicats, però finalment han aconseguit superar-ho i avui lluiten per fer visible aquest problema global.

> Descarregar declaració responsable per menors d'edat

> Descarregar declaració responsable per majors d'edat


Per últim, a ràdio Hit 103 i Ràdio Ciutat de Valls s’emetran espais de conscienciació que estarà disponible durant tota la setmana a www.hit103.cat i valls.radiociutat.com.

 VALLS · 23 DE NOVEMBRE DE 2020