Vallsgenera dóna suport a noves activitats econòmiques amb els ajuts a joves emprenedors

Vallsgenera dóna suport a noves activitats econòmiques amb els ajuts a joves emprenedors

> Aquest 2020 ha participat amb 7 subvencions a nous projectes en sectors tan diversos com la moda, disseny gràfic i serigrafia, tecnologia i aplicacions de venda online, comerços i serveis

L'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera participa aquest 2020 amb una línia directe d'ajuts econòmics a joves emprenedors per a 7 nous projectes i activitats econòmiques que s'han implantat a Valls. Aquestes subvencions se sumen a totes les línies del Servei d'Emprenedoria de Vallsgenera destinades a incentivar la creació de noves empreses i que, cada any, ofereix assessorament a més de 250 emprenedors i a 50 noves activitats.

La línia de subvencions destinada específicament a joves dóna un màxim de 850 euros a noves activitats econòmiques amb domicili social a Valls. S'hi han pogut acollir tots aquells joves d'entre 18 i 35 anys empadronats a Valls i que hagin posat en marxa un nou projecte empresarial durant l'últim any. En aquest sentit, els joves emprenedors, a més d'estar inscrits a la Borsa de Treball de Vallsgenera, són usuaris del Servei d'Emprenedoria de l'institut municipal, han rebut assessorament per a l'elaboració del pla d'empresa i compten amb el certificat de viabilitat acreditat per Catalunya Emprèn del departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat.

Els projectes subvencionats aquest 2020 pertanyen a branques d'activitats econòmiques ben diverses. Així, s'han subvencionat empreses del sector del disseny i fabricació de peces i complements de moda, una nova companyia de productes i serveis online relacionats amb els viatges o aplicacions tecnològiques de suport a la digitalització de comerços locals i petits productors. També s'ha participat amb ajuts a nous comerços i noves activitats econòmiques com una fruiteria on-line, una perruqueria i una nova llicència de taxi

El servei d’Emprenedoria de Vallsgenera ofereix informació, orientació i assessorament a emprenedors per a la creació d’una empresa. Així, a més de prestar formació especialitzada i individualitzada a cada cas concret, s’acompanya a l’emprenedor en el procés i se li ofereix un seguiment tècnic per a la consolidació de l’activitat, mediant fins i tot per tal de facilitar l’accés a finançament econòmic. Vallsgenera compta amb un servei de viver d’empreses perquè s’instal·lin les noves activitats de forma temporal en la seva arrencada. En aquest viver, cada empresa disposa d’uns espais propis i uns altres de compartits i poden iniciar l’activitat en uns equipaments amb serveis i infraestructures adequades i a uns costos inferiors als del mercat.

VALLS · 9 DE DESEMBRE DE 2020