Actors i titelles de "La gallina dels ous d'or" fan reflexionar, a Valls, sobre la riquesa

Actors i titelles de "La gallina dels ous d'or" fan reflexionar, a Valls, sobre la riquesa

> L’espectacle de Zum-Zum Teatre s’adreça a infants a partir dels 4 anys

> La funció se celebra el dissabte 6 de febrer, al Teatre Principal

La companyia lleidatana Zum-Zum Teatre oferirà, el pròxim dissabte 6 de febrer, a les 18 hores, al Teatre Principal de Valls, la seva mirada particular de la faula de La gallina dels ous d’or. L’obra, que ja ha rebut diversos guardons, i que s’adreça a qualsevol persona a partir dels 4 anys, fa reflexionar petits i grans sobre què significa la riquesa, així com sobre els efectes nocius de la cobdícia humana.

La popular història d’uns grangers encegats per l’acumulació de diners

L’espectacle narra la història d’uns grangers que no perdien el temps pensant en els diners i que sempre repartien el poc que tenien amb qui més ho necessitava fins que un bon dia va arribar, a la seva granja, una gallina molt singular. Els ous que ponia aquesta gallina extraordinària tenien la singularitat de ser d’or, i la possibilitat d’enriquir-se, en termes materials, va trasbalsar la relació dels grangers.

Es tracta, en definitiva, d’una bonica trama sobre la riquesa, la pobresa, l’avarícia i la cobdícia, que resol que els diners no són res més que un cuento. Per tal de plantejar totes aquestes qüestions, Zum-Zum Teatre se serveix tant del teatre d’actors com de titelles, que de segur que captaran, amb la seva senzillesa i realisme, l’atenció dels més menuts.

L’entreteniment, porta d’accés a la reflexió sobre la condició humana

Zum-Zum Teatre aconsegueix, amb La gallina dels ous d’or, revisitar el conte popular d’una manera divertida i entranyable. Dirigits per Ramon Molins, i amb una escenografia sòbria i bonica, que recrea una xabola, i que ha estat creada sense artificis ni grans tecnologies per Joan Pena, els actors i les titelles d’aquesta obra ens porten a pensar sobre un dels temes de major fondària de la condició humana.

L’espectacle té l’encert de plantejar diferents nivells de lectura, cosa que permet que s’hi sentin interpel·lats tant els infants que assisteixen a la representació com els adults que els acompanyen.

Un muntatge que ja ha rebut diversos guardons

El saber fer de la companyia Zum-Zum Teatre, en aquest muntatge pensat per al públic familiar, ja ha estat reconegut amb diversos guardons. És el cas, per exemple, dels Premis Feten, que el passat 2017 en van destacar la direcció de Ramon Molins, o dels Premis Drac d’Or, del mateix 2017, que la van premiar en dues categories (la del jurat infantil i la de les autonomies).

Zum-Zum Teatre: una consolidada companyia de teatre infantil

Sorgida a Lleida l’any 1994, Zum-Zum Teatre és una de les principals companyies de teatre infantil del país. El projecte promou tota mena d’espectacles pensats per inspirar, estimular i divertir tant els més petits com els joves i adults.

El passat 2019 es van emportar el Premi de la Crítica al millor espectacle familiar amb Polzet. Després dels espectacles La camisa de l’home feliç i La nena que vivia en una capsa de sabates, on predominava la presència del multimèdia, amb La gallina dels ous d’or van voler retornar al camp analògic, tot atorgant el pes de la representació en la interpretació actoral.

Les entrades per a l’espectacle, ja disponibles

Les entrades per assistir a La gallina dels ous d’or ja estan disponibles, i es poden adquirir de manera telemàtica (per mitjà del web www.valls.cat) o bé presencialment, a les taquilles del Teatre Principal. Aquest espectacle forma part de l’abonament familiar d’aquesta temporada, junt amb dos muntatges més, per la qual cosa també es podrà adquirir dins aquesta modalitat.

VALLS · 1 DE FEBRER DE 2021