Aquest divendres arriba Buhos a Valls amb el seu primer espectacle per a teatres

Aquest divendres arriba Buhos a Valls amb el seu primer espectacle per a teatres

> Aquesta proposta musical inèdita, impregnada de sàtira, compta amb la direcció escènica de l’inclassificable Albert Pla

> El grup calafellenc s’ha reinventat i ens presenta la seva particular ‘Teràpia col·lectiva’ per fer front a la pandèmia

Buhos, un dels grups de més èxit del panorama musical català actual, actuarà el pròxim divendres 5 de març al Centre Cultural de Valls, a les 20 hores. El conjunt calafellenc hi portarà a escena un espectacle descrit com a «catàrtic», per la seva capacitat d’emocionar, en què les seves cançons prenen noves dimensions amb la direcció, el mestratge i el saber fer únics d’Albert Pla.

Aquesta proposta de teatre musical inèdita, que es va estrenar el desembre passat, sorgeix del context sanitari i social provocat per la pandèmia de la COVID-19, que ha obligat els Buhos, com tants altres artistes avesats als concerts multitudinaris, a replantejar la seva feina i reinventar-se.

D’aquesta manera, Buhos aconsegueix continuar engrescant i enamorant el seu públic en un format extraordinari, adaptant-se a les circumstàncies actuals, tant pel que fa a la forma com al contingut, ens recorda que la cultura no només és segura, sinó que és més necessària que mai.

«Teràpia col·lectiva» per als temps actuals

L’espectacle dels calafellencs, precisament, vol acompanyar el públic a realitzar un treball interior i d’evolució personal a partir de les vivències compartides durant els darrers mesos, tant difícils per a tots, i menar-lo, vers el camí de la felicitat.

Sota el revelador títol de «Teràpia col·lectiva», Buhos concep la seva gira com un mètode curatiu de l’ànima, que es fonamenta en la música, però també en la sàtira, la reflexió, la crítica sense embuts i, en general, l’ús del sentit de l’humor. Un acte festiu i alliberador inèdit, en el qual els integrants de la banda aprofiten l’ocasió per acostar-se, amb les seves cançons com a fil conductor, i sota el guiatge del polifacètic Albert Pla, al llenguatge teatral.

L’actuació forma part de la gira de pre-estrena del seu darrer disc

L’actuació de Buhos a Valls s’inscriu en el marc de la gira de pre-estrena del seu darrer disc, El dia de la victòria (2020), que van treure a la llum pública el passat novembre, i que compta amb les col·laboracions d’altres músics catalans destacats com Miki Núñez, Lildami, Suu –els tres han estat a les programacions festives vallenques recentment– Jazzwoman, i Stay Homas.

Així, doncs, durant l’espectacle els presents podran gaudir, en directe, d’algunes de les noves cançons del grup, fundat l’any 2005, que es combinaran, com no podia ser d’altra manera, amb els temes més emblemàtics del seu repertori.

El toc personal d’Albert Pla, un plus de genialitat

Després d’haver compartit escenari repetides vegades arreu dels Països Catalans, Buhos i Albert Pla (Barcelona, 1966), despleguen la seva complicitat artística en aquesta particular «Teràpia col·lectiva», en la qual el gust pel mestissatge i el missatge reivindicatiu dels calafellencs es mescla amb el toc personal i la genialitat provocadora, que suscita la reflexió i que no deixa indiferent ningú, de Pla.

Les entrades per a l’espectacle, ja disponibles

Les entrades per assistir al concert de Buhos ja estan disponibles, i es poden adquirir de manera telemàtica (per mitjà del web www.valls.cat) o bé presencialment, a les taquilles del Teatre Principal, dimecres a la tarda i divendres al matí. Si no s’han exhaurit abans, també n’hi haurà a la taquilla del Centre Cultural el dia del concert.

 

VALLS · 3 DE MARÇ DE 2021