L'espectacle familiar "Quan les nenes volen alt" promou, a Valls, els somnis de les més petites

L'espectacle familiar "Quan les nenes volen alt" promou, a Valls, els somnis de les més petites

> La representació tindrà lloc aquest dissabte 6 de març, a les 18 h, al Teatre Principal

> Es tracta d’una adaptació musical de Joan Sors del conte homònim de Raquel Díaz Reguera

El pròxim dissabte 6 de març, a les 18 hores, el Teatre Principal de Valls acollirà la representació de l’obra Quan les nenes volen alt, un muntatge teatral pensat per al públic familiar que serveix per reivindicar els somnis de totes les nenes del món.

Copresentat amb El Replà Produccions, l’espectacle conta les històries de l’Adriana, la Ximena i la Martina, tres nenes que tenen grans somnis per al futur, però que s’hauran d’enfrontar a una sèrie d’obstacles per assolir-los.

Així les coses, Quan les nenes volen alt aborda, a partir d’un seguit de relats concrets, la qüestió del reconeixement professional de les dones i el dret que haurien de tenir a triar els seu propi itinerari vital, acadèmic i laboral. És, doncs, una proposta que convida a reflexionar sobre tots aquests temes, a les portes del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el dia 8 de març.

La lluita de l’Adriana, la Ximena i la Martina pels seus somnis

L’Adriana és rodoneta com el punt de la i. Quan torna del carrer, sempre puja els esgraons de casa seva tres en cinc perquè té pressa per abraçar el seu estimat violí. De gran vol ser violinista.

La Martina és lleugera com una fulla al vent. Les estones lliures li passen volant quan, de l’habitació estant, simula que pilota una avioneta, i en fa rugir el motor. De gran vol ser la millor pilot del món sencer.

La Ximena és molt silenciosa, i és una apassionada de la lectura. Li encanta escriure els seus propis contes, i és per això que es desplaça a tot arreu amb un quadern sota el braç, per si se li ocorre, a qualsevol moment, una bona història. Té molt clar que vol ser una escriptora reconeguda.

Totes tres aspiren a acomplir els seus somnis, quan siguin persones adultes. Amb tot, el senyor Nohoaconseguirasmai, que farà els possibles per tal d’evitar-ho, els ha omplert les butxaques de pedres perquè no puguin volar.

Els casos de l’Adriana, la Ximena i la Martina són paradigmàtics. En són tres, però en podrien ser deu, cent, una, o totes les nenes del món.

Una adaptació del conte homònim de Raquel Díaz, a càrrec del Replà Produccions

L’espectacle és una adaptació musical de Joan Sors del conte homònim de Raquel Díaz Reguera, Quan les nenes volen alt (Lumen Il·lustrats, 2017). La posada a escena és a càrrec del Replà Produccions, dedicada, des del 2008, a la creació i producció de teatre per a tots els públics.

Els treballs del Replà es caracteritzen per tenir com a objectiu el fet d’atraure tant els infants com els adults que assisteixen a les seves representacions, per tal de teixir, per mitjà de les arts escèniques, ponts de diàleg intergeneracionals.

Les entrades per a l’espectacle, ja disponibles

Les entrades per assistir a la representació de Quan les nenes volen alt ja estan disponibles, i es poden adquirir de manera telemàtica (per mitjà del web www.valls.cat) o bé presencialment, a les taquilles del Teatre Principal, dimecres a la tarda i divendres al matí. Si no s’han exhaurit abans, també n’hi haurà a la mateixa taquilla el dia de la funció.

VALLS · 4 DE MARÇ DE 2021