El Museu de Valls comença les obres d'ampliació

El Museu de Valls comença les obres d'ampliació

> Els treballs compten amb una inversió municipal de 276.000€. La Generalitat de Catalunya hi aporta 100.000€ més, en actuacions a les plantes segona i tercera

> Les obres permetran disposar de les antigues dependències de la biblioteca comarcal com a espai d’exposició permanent de la col·lecció de fons del museu

El Museu de Valls ha iniciat les obres de reforma a l'edifici de la Casa de Cultura per a l'ampliació de les seves dependències. Amb una inversió municipal de 276.000 euros, les obres preveuen la reforma completa de la primera planta de l'equipament, que ara s'incorporarà al recorregut museogràfic del centre com a espai on s’hi exposaran les obres destacades de la col·lecció del fons del museu.

Amb aquesta inversió, el Museu guanya en aquesta primera planta de la Casa de Cultura tota la zona que ocupava l’antiga biblioteca comarcal Carles Cardó abans del seu trasllat al Barri Antic l’any 2014. Així, des d'aquesta planta, el visitant començarà el recorregut i enllaçarà amb les dues plantes superiors de l'equipament i que ja ocupa a hores d'ara el Museu, les quals tindran la mateixa funció actual d’acollir exposicions temporals, tan siguin del fons propi com també per acollir mostres monogràfiques diverses.

Aquestes obres, que està previst que finalitzin el proper mes de juny, contemplen la renovació total de l’espai de l’antiga biblioteca. Les actuacions previstes són: el recobriment de les parets perimetrals amb fusta, la renovació completa del terra de la sala, la creació d’una nova instal·lació elèctrica, la col·locació de nous aparells de clima (per a un millor control de la temperatura i la humitat en la conservació de les obres d’art exposades), així com la realització d’una nova entrada i sortida a la sala, que permeti una bona circulació de l’espai. També s’implementen tota una sèrie de mesures necessàries per complir amb els requeriments tècnics com a espai públic de lliure concurrència, especialment en matèria de seguretat i de prevenció d’incendis. És crea una nova sala polivalent per l’acolliment de grups escolars o per fer tot tipus de reunions i es reformen els serveis sanitaris.

A més d'aquestes obres, executades mitjançant l’aportació econòmica de l'Ajuntament, el Servei de Museus del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya inverteix 100.000€ més en la millora de l’equipament, amb actuacions a les plantes segona i tercera. En concret, s'instal·larà un nou ascensor i una nova porta d'entrada a la tercera planta i es renovaran completament les finestres de l'escala amb aïllaments que garantiran l'estanquitat i el control de temperatura de les dependències del Museu. Aquesta actuació també contempla el recobriment amb fusta de les parets laterals de la sala expositiva de la segona planta.

El conjunt d'aquestes millores que s'estan executant a l'edifici de la Casa de Cultura es corresponen a la primera fase del projecte d'ampliació del Museu que, en fases posteriors, contempla seguir intervenint en les plantes segona i tercera i també a la planta baixa i a la façana de l'edifici. En aquest cas, es preveu convertir el vestíbul d'entrada a la Casa de Cultura en un espai acollidor que servirà de distribuïdor dels visitants, punt d'informació i de servei de recepció, a més de ser una nova àrea apta per a exposicions temporals de petit format.

VALLS · 9 DE MARÇ DE 2021