Els escolars de la ciutat descobreixen, de nou, les bambolines del Teatre Principal

Els escolars de la ciutat descobreixen, de nou, les bambolines del Teatre Principal

> La visita teatralitzada és interpretada pel Grup del Teatre Principal

> Es faran un total de 14 sessions, del 9 al 12 de març

Del 9 al 12 de març, els escolars de 4t de primària de la ciutat descobreixen, un any més, els racons del Teatre Principal amb les visites teatralitzades interpretades pel Grup del Teatre Principal (GTP). Aquesta, és una activitat inclosa dins el Servei Educatiu de la programació estable dels Teatres de Valls d’aquest primer semestre.

Es faran un total de 14 sessions, amb els grups bombolla de cada escola i per tal de seguir amb les directrius marcades per la contenció de la pandèmia de la Covid-19, després de cada sessió, es ventilarà, es netejarà i es desinfectarà l’espai. En total, hi passaran uns 300 alumnes de les escoles Baltasar Segú, la Candela, Cor de Maria, Eladi Homs, Enxaneta, Eugeni d’Ors i el Lledó.

Amb la visita, l’alumnat coneixerà la història que amaguen els diferents espais i racons del Teatre Principal, saber quins són els preparatius d’una obra i viure des de dins com es desenvolupa cada representació.

El coliseu vallenc és el segon teatre més antic de Catalunya que ha conservat la seva estructura arquitectònica. Va ser construït entre el 1845 i el 1851 per l’arquitecte Ignasi Jordà i decorat pel pintor i escenògraf Josep Planella. L’any 1882, l’arquitecte Lluís Homs en va cloure la façana.

El GTP actualment és l’entitat resident al Teatre Principal i en el curs de l’any desenvolupa, com a projectes estables, el Ball de Vells per la Festa Major de Sant Joan i Els Pastorets Principals de Valls durant el cicle de Nadal; a més de diversos projectes escènics a cada temporada teatral.

VALLS · 10 DE MARÇ DE 2021