L'exitosa comèdia "El mètode Grönholm" farà esclatar el riure a Valls

L'exitosa comèdia "El mètode Grönholm" farà esclatar el riure a Valls

> La representació tindrà lloc aquest dissabte 10 d’abril, a les 20 hores, al Centre Cultural

> L’obra compta amb la participació destacada de l’actriu vallenca Mar Ulldemolins

El pròxim dissabte 10 d’abril, a les 20 hores, es presenta al Centre Cultural de Valls, l’èxit El mètode Grönholm, un clàssic del teatre contemporani català escrit per Jordi Galceran i dirigit per Sergi Belbel. Estrenada l’any 2003, l’obra torna als escenaris amb un nou elenc d’actors, després d’haver traspassat fronteres durant dues dècades consecutives i haver estat representada en més de 60 països.

En aquesta ocasió, la vallenca Mar Ulldemolins, David Verdaguer, Marc Rodríguez i Enric Cambray són els elegits per encarnar els personatges d’aquesta comèdia hilarant amb girs inesperats que posen a prova l’ambició de quatre candidats que aspiren a ocupar un càrrec executiu en una influent empresa multinacional. Es tracta, sens dubte, d’una proposta que garanteix el riure i alhora la reflexió, i que sedueix tant els qui ja la van veure, anys enrere, com els nous espectadors.

Un mirall de l’ambició humana

El mètode Grönholm és una peça teatral que porta, fins a l’extrem, les conseqüències d’un procés de selecció laboral. Les quatre persones que pretenen assolir el lloc de treball que ofereix una companyia sueca molt reconeguda s’hauran d’enfrontar, sols, tancats en una habitació, a un seguit de proves d’allò més rocambolesques, que faran aflorar les misèries, sense excepció, de tots els candidats.

L’obra recorda, al capdavall, fins a quin punt som capaços de rebaixar-nos per aconseguir una mica més de prestigi, consideració social o diners. En aquest sentit, és un extraordinari mirall de l’ambició humana, un retrat mordaç que, des de la comicitat, planteja als espectadors què estarien disposats a fer per agradar els altres i aconseguir, en particular, un bon lloc de treball.

La vallenca Mar Ulldemolins, entre els intèrprets de la versió actual

Corria el maig de l’any 2003 quan El mètode Grönholm es va estrenar per primera vegada, al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), i posteriorment es va programar, durant quatre temporades, al Teatre Poliorama de Barcelona, on se’n van representar prop d’un miler de funcions. Els actors que la protagonitzaven, en aquell moment, eren Jordi Boixaderas, Lluís Soler, Roser Batalla i Jordi Díaz.

Després de la gran difusió que va assolir, i d’haver-se convertit, fins i tot, en producció audiovisual, aquesta afinada comèdia ha retornat recentment als escenaris de Catalunya sota la direcció del reconegut Sergi Belbel, però amb una nova generació d’intèrprets, entre els quals figura la vallenca Mar Ulldemolins, que comparteix escena amb David Verdaguer, Marc Rodríguez i Enric Cambray.

Mar Ulldemolins (Valls, 1980) és actriu de teatre, cinema i sèries de televisió. És molt recordada pel seu paper a la sèrie Ventdelplà, de Televisió de Catalunya, però cal destacar que, per les seves dots actorals, ha estat reconeguda amb dos premis Butaca per El joc de l’amor i de l’atzar i per Arcàdia, així com el Premi de la Crítica teatral per Marits i mullers i Incerta Glòria. L’any 2008 va ser guardonada amb el premi Vallenc de l’any.

Les entrades per a l’espectacle, ja disponibles

Les entrades per assistir a la representació de El mètode Grönholm ja estan disponibles, i es poden adquirir de manera telemàtica (per mitjà del web www.valls.cat) o bé presencialment, a les taquilles del Teatre Principal, dimecres a la tarda i divendres al matí. Si no s’han exhaurit abans, també n’hi haurà a la taquilla del Centre Cultural el dia de la funció. També estan disponibles les promocions Jove per als menors de 30 anys, amb entrades a 3 € durant els 30 minuts abans de l’inici de l’espectacle, i Promo 3 amb localitats també a 3 € per a les persones en situació d’atur.

VALLS · 6 D'ABRIL DE 2021