Zoo, Stay Homas i Ciudad Jara lideren els concerts del Sant Joan de Valls

Zoo, Stay Homas i Ciudad Jara lideren els concerts del Sant Joan de Valls

El segell vallenc el posen la música urbana de Figaflawas, el primer cd de Francesc Sans, Loren cantant Sinatra i Presley, i l’Escola Municipal de Música

> Les catorze actuacions tindran preus entre 1 i 3 €El Sant Joan vallenc desplegarà enguany un ampli cartell amb catorze concerts de músiques modernes en què participaran els grups Zoo, Stay Homas, Ciudad Jara, Jazzwoman i La Fúmiga en el nou escenari de l’aparcament del Carme. Excepte els primers, la resta són formacions que actuen per primer cop en aquest apartat musical programat per la comissió de músiques, i la majoria també presenten la seva gira actual a les comarques tarragonines. Enguany per primer cop també hi haurà concerts en franja de tarda, dedicats als públics familiars, amb les actuacions de les formacions Xiula i The Penguins · Reggae per xics. Paral·lelament per l’escenari del pati de la Casa Caritat passaran noms joves com Ginestà, els vallencs Figaflawas i les promeses de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard, el pop d’autor de Ferran Palau, la cornamusa de Francesc Sans en el seu primer disc, els clàssics de Frank Sinatra i Elvis Presley de la mà de Loren, i el concert de la Nit de Sant Joan amb l’Orquestra Internacional Costa Brava.

El Sant Joan vallenc mantindrà l’esperit popular amb preus absolutament simbòlics que permetran regular els fluxos en els diferents concerts. Així cada grup per a audiències adultes dels concerts de l’Aparcament del Carme tindrà un preu de 3 €, mentre que els familiars de tarda i les actuacions del pati de Casa Caritat serà d’1 €. L’organització anunciarà en breu el dia en què es posaran a disposició les entrades. Alhora en demana un ús responsable. 

Tots els concerts s’han adaptat a la nova normativa que marca que els espais estiguin delimitats, que hi hagi control d’accés i d’aforament, que es porti el registre dels assistents, que el públic romangui assegut i que es mantinguin les distàncies físiques entre els espectadors, a més de les habituals mascaretes i gel hidroalcohòlic.

210422CartellSantJoan

Detall del programa

Escenari Aparcament del Carme

Ciudad Jara (22 de juny) és el nou projecte del compositor i vocalista de La Raíz, Pablo Sánchez, després de l'aturada indefinida d’aquella banda. Ha estat enregistrat en els estudis de Casa Murada en el municipi tarragoní de Banyeres del Penedès, i transita a través del rock, el rap o el pop, aconseguint la mescla de sons i estils habitual en els anteriors projectes de l'artista que manté la seva lírica tan característica.

210422CiudadJara

 

JazzWoman (22 de juny) s'acaba d’alçar amb el Premi Enderrock 2021 per votació popular al millor àlbum de música urbana pel disc 'Maléfica'. La rapera valenciana s'ha ubicat en l'escena musical urbana ballant lliure entre diferents estils i llengües però amb l'empenta de la joventut, un estil únic i les coses clares com a bandera.

210422JazzWoman

 

Els explosius valencians Zoo (23 de juny) estrenaran a les comarques tarragonines la seva nova gira Llepolies 2021, la millor manera de signar la seva tornada després de finalitzar l’anterior tour el novembre de 2019 al Palau Sant Jordi de Barcelona, on van penjar el cartell d'entrades exhaurides. Amb ells la Nit de Sant Joan s'aventura màgica i especial.

210422Zoo

 

La Fúmiga (23 de juny) són tota una festa i, des de fa cert temps, també tot un fenomen. La banda d’Alzira acumula milers de visualitzacions en els seus videoclips i captiva els seguidors del mestissatge. Les seves lletres parlen del que són, de com pensen, del que volem ser com a persones i com a poble. S’estrenen a les comarques tarragonines.

210422LaFmiga 

 

Stay Homas (24 de juny) estrena a les comarques tarragonines el seu llarga durada de debut, Agua (Sony). Consolidats com el trio del desconfinament, el que podia haver-se quedat com a una anècdota ha arribat a fer d’ells un dels grans grups de l’escena catalana actual.

210422StayHomas

 

Escenari familiar Aparcament del Carme

Xiula (22 de juny). La banda barcelonina obrirà l’escenari familiar vallenc quan acaba de rebre el guardó a millor disc per a públic familiar pel treball “Descontrol MParental”. El grup transcendeix des dels inicis l’imaginari de ser només un grup de música, i més enllà de cançons educatives, ballables i crítiques, també ha fet diversos espectacles i llibres.

210422Xiula

 

The Penguins · Reggae per Xics (23 de juny). La banda de música jamaicana, especialment coneguda pel projecte familiar Reggae per Xics, condueix una aventura, que amb el combustible dels ritmes caribenys, fa viatjar el públic més enllà de les estrelles. 10 músics que amb 4 discs i centenars de concerts fan que música, humor i pedagogia es donin la mà en una experiència inoblidable per a totes les edats. Amb aquest concert el grup acomiada la gira de «Ballant damunt la lluna» a les comarques tarragonines.

210422ReggaeperXics 2

 

Escenari Casa Caritat

Ginestà (19 de juny) són la Júlia i el Pau Serrasolsas, dos germans que narren la quotidianitat i els seus ideals mitjançant el pop, la cançó protesta, el folk i un so contemporani. El seu segon treball fou guanyador del Premi Enderrock per votació popular al Millor disc de cançó d'autor. El seu tema «Estimar-te com al terra» ha estat guardonat amb el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català.

210422Ginest

 

Francesc Sans (20 de juny) veu passar la vida amb una cornamusa a les mans. A força d'alenades fa créixer vibrants melodies que ballen, canten, riuen, somien, ploren... I ara la petja es torna marca en el seu primer treball discogràfic, L'infinit, un reflex del que és i del que vol ser: una cornamusa del segle XXI amb les arrels ben enfonsades però amb unes branques que van d'aquí cap allà, sense complexos; recull de tonades tradicionals, pròpies o versionades amb olor de terra i color mediterrani.

210422FrancescSans 2

 

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard (21 de juny) ha convertit la seva actuació al Sant Joan vallenc en una cita clàssica. Creada el curs 1985-86, compleix 35 anys de trajectòria. Territori vallenc que mira cap al futur i que mostra la bona feina que es cou a les seves aules en el Dia Internacional de la Música.

210422EscolaMunicipaldeMsicaRobertGerhard

 

Loren (22 de juny) presenta un concert en format quartet dedicat als clàssics de la música del segle XX, recollits en el seu nou treball discogràfic: Frank Sinatra, Elvis Presley, Louis Armstrong i Nat King Cole. Fa més de 40 anys que Josep Loren és al peu del canó oferint concerts i balls. Durant el confinament Ràdio Teulada Loren, on la ciutadania li demanava cançons, va contribuir a fer-lo més lleuger i humà.

210422Loren

 

Orquestra Internacional Costa Brava (23 de juny). Fundada el 1956 a Palafrugell per músics de les millors orquestres del moment, ha mantingut una trajectòria en què destaquen actuacions a l’estranger com la de l’homenatge al pintor Joan Miró a París. A casa nostra, n’ha realitzat al Palau de la Música Catalana i a programes de TV3 com “L’Envelat” i “Festa Major“. Ha editat discografia amb segells prestigiosos com Philips o Columbia.

210422OrquestraCostaBrava

 

Ferran Palau (24 de juny) ofereix el seu esperat nou disc, “Parc”. Escriu i descriu la seva història com un paisatge que gira a ritme tranquil, assossegat, però implacable com la seva música. L’easyloving i les cançons d'amor tornen encara més sinceres, i dolen i cremen una mica més. Amor seduït pel minimalisme i els sintetitzadors que ens guien, a pas lent, a través del seu imaginari.

210422FerranPalau

 

Figaflawas (25 de juny). Els vallencs amb el seu trap i músiques urbanes van posar el darrer estiu al 100%; en vigílies de Nadal viatjaven en trineu i tenien complicitats amb algun dels Reis d’Orient; ara venen disposats a fer el seu primer directe.

210422FigaFlawas 

 

VALLS · 22 D’ABRIL DE 2021