Valls converteix la sala Kursaal com un dels principals punts de vacunació del Camp de Tarragona

Valls converteix la sala Kursaal com un dels principals punts de vacunació del Camp de Tarragona

> Aquest mateix dilluns dia 26 s’estrena l’equipament amb un dispositiu que permetrà administrar més de 1.000 dosis al dia

> L’Ajuntament col·labora amb la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i l’Institut Català de la Salut en el desplegament del pla de vacunació

> El pavelló Joana Ballart continua com a punt de vacunació gestionat per l’Àrea Bàsica de Salut Valls Urbà

La Sala Kursaal de Valls serà un dels quatre grans centres de vacunació del Camp de Tarragona. L’Ajuntament de Valls ha habilitat en els últims dies l’equipament per al desplegament del pla de vacunació i ha adequat l’espai perquè, a partir d’aquest mateix dilluns dia 26 a la tarda, s’hi puguin administrar les primeres vacunes contra la Covid-19. D’aquesta manera Valls serà seu, junt amb Calafell, Reus i Tarragona, d’un dels punts principals de vacunació de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona.

Personal d’Equipaments Municipals i dels Serveis de Manteniment junt amb l’Institut Català de la Salut i la Regió Sanitària han adequat al llarg d’aquesta setmana l’exterior i interior del Kursaal per permetre la seva ràpida entrada en funcionament. L’equipament, situat a l’entrada de la ciutat per la carretera de Barcelona i a pocs metres del Pius Hospital, disposa d’un ampli aparcament gratuït i és de fàcil accés, tan per als ciutadans de Valls com per a les persones que s’hi hagin de desplaçar des d’altres municipis.

A l’interior s’ha preparat l’espai per a la instal·lació d’un dispositiu amb tres punts de vacunació que són ampliables si fos necessari, però que ja d’entrada tenen capacitat per a l’administració de 1.000 vacunes al dia. En aquest sentit, a més dels espais per a la vacunació, s’ha adequat també la zona de recepció i acreditació, així com un espai de descans per als usuaris un cop se’ls ha vacunat. Les grans dimensions d’aquest equipament municipal permetran efectuar la vacunació amb totes les mesures de seguretat i prevenció, tan de distància entre usuaris com de ventilació de l’espai.

Les persones que es trobin entre els col·lectius susceptibles de vacunar-se d’acord amb el calendari del departament de Salut, poden obtenir cita a través del portal online del Canal Salut (accedir). A la vegada, és important donar-se d’alta i verificar les dades de contacte a l’espai «La Meva Salut» del CatSalut (accedir) perquè també és probable que es comuniqui el dia i hora de vacunació via SMS.

El Kursaal s’afegeix així al pavelló Joana Ballart com a punt de vacunació a Valls. En aquest cas, al pavelló municipal s’hi administren vacunes des del passat mes de febrer quan el Patronat d’Esports i l’Ajuntament el van posar a disposició de l’equip de vacunació coordinat per l’Àrea Bàsica de Salut Valls Urbà. Així, el Joana Ballart continuarà en servei com a punt de vacunació per a usuaris citats per l’ABS que prioritza gent gran i col·lectius de major risc.

 

VALLS · 23 D’ABRIL DE 2021