Valls acull l’exposició «Construccions Identitàries. Work in progress» sobre les diversitats de gènere

Valls acull l’exposició «Construccions Identitàries. Work in progress» sobre les diversitats de gènere

> Es tracta d’una obra de Mar C. Llop que es podrà visitar al Pati de Sant Roc de l’IEV a partir del 14 de maig.

Aquest divendres 14 de maig obre les portes l’exposició «Construccions identitàries. Work in progress», serà a les 19:30 hores al Pati de Sant Roc de l’IEV i comptarà amb la participació de l’autora, Mar C. Llop. La mostra és un projecte iniciat a la primavera del 2013, on s’exposen fotografies i textos que expliquen els discursos de les construccions de gènere de qui necessita sortir de la dicotomia dona/home i també d’una manera específica, l’evolució dels cossos de les persones transsexuals.

La pròpia Mar C. Llop va decidir transitar des del gènere assignat en néixer, i en aquest temps de trànsit, ha conegut persones que estan en el mateix camí. Un dia, veient l’entorn, l’autora es va començar a documentar i plasmar aquestes realitats, sentiments, pensaments, conceptes i debats de les persones transgènere, immerses en aquest món. 

El projecte es desenvolupa a través de quatre línies de treball, que són: conceptes, persones, vincles i en trànsit. La finalitat d’aquest treball és explicar i difondre aquestes realitats, mitjançant exposicions, però també a través d’un llibre i la il·lustració a ponències, debats, articles i actes de visibilització del col·lectiu.

Aquesta exposició està inclosa en la III Setmana LGBTI que organitza el col·lectiu Orgull Vallenc i que des de l'edició anterior la Regidoria d'Igualtat, mitjançant el SAI (Servei d'Atenció Integral) hi col·labora, ja que és el servei públic dedicat a l'àmbit LGBTI.

210513CARTELL IIIsetmanalgbti

Mar C. Llop

Mar C. Llop és fotògrafa freelance i activista de l’associació de persones trans* Generem!. Va néixer a Barcelona el 3 de juliol de 1967, va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (1981-1986) i realització de vídeo al Centre de la Imatge (1987-1988).

Llop va muntar el seu primer estudi l’any 1996. Des de llavors treballa en el món editorial i publicitari amb una àmplia cartera de clientela, especialitzant-se en interiorisme, arquitectura, moda i retrat (El Mueble, Arquitectura y Diseño, Casa Ideal, Habitania, Cuerpo Mente, Côte Sud, Güell Lamadrid, Taller de las Indias, Toni Miró, Nice Things-Paloma S...). 

Des del 2013 està desenvolupant el projecte Construccions identitàries Work in progress sobre les diversitats de gènere. El projecte ha estat publicat al Diari Ara, El País, Time Out,Picara Magazine... i exposat al Centre de Fotografia mitjans Documentals de Barcelona (2014), al Centre Cultural la Farinera del Clot (2015), a l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat de Lleida (2016) entre d’altres.

La fotògrafa també compta amb altres projectes personals com l’exposició «Famílies trans* - Construccions identitàries» on es mostra els processos de les famílies que tenen infants trans* i s’endinsa en les experiències de les criatures. Un altre dels treballs que ha realitzat és “Escocesos sense espai”, retrats de les persones que treballaven a la fàbrica La Escocesa i muntats en una sola foto de 1.38 per 12 metres, a l’estil de codi de barres per protestar contra l’especulació immobiliària. I també la sèrie de fotografies nocturnes de paisatges a la llum de la lluna a Cap de Creus “Reflexes Llunàtics” (2009).

210513CARTELL expo

 

VALLS · 13 DE MAIG DE 2021