El Centre Cívic organitza activitats d’esport a l’aire lliure als nous parcs de salut de Valls

El Centre Cívic organitza activitats d’esport a l’aire lliure als nous parcs de salut de Valls

El Centre Cívic de Valls impulsa, amb la coordinació del Patronat Municipal d’Esports, activitats esportives a l’aire lliure, concretament als parcs de salut de la ciutat. Aquests cursos estan dirigits a la gent gran i es realitzen els dimecres i divendres, de 9.15 a 10.15 hores, al parc de salut ubicats als barris del Fornàs de les Comarques. Hi participen dos grups diferents de com a màxim 5 persones (el permès actualment pel PROCICAT) amb el suport d’una tècnica esportiva del PME

L’experiència és molt positiva ja que les usuàries han recuperat la presencialitat d'aquest tipus de curs, tornant a gaudir de la companyia de les altres alumnes de la classe, la realització d'exercici supervisat per una tècnica i el punt de trobada de socialització que suposa el curs. Els cursos finalitzen la setmana del 14 de juny, com la resta d'activitats que s'estan fent telemàticament.

El Centre Cívic de Valls ha adaptat la programació de cursos que organitza a la situació actual a causa de la Covid-19. Activitats com ioga i la majoria dels cursos destinats a la gent gran, (memòria, català, anglès, gimnàstica...) s'estan realitzant telemàticament. Quan les mesures de prevenció i seguretat de la pandèmia ho han permès, i amb coordinació amb el Patronat Municipal d'Esports, el Centre Cívic ha impulsat la pràctica d’esport als parcs de salut de la ciutat. 

Valls disposa de 4 parcs de salut que estan situats als barris del Fornàs, les Comarques, Pisos de Clols i la Xamora. Es tracta d’una de les propostes més votades per la ciutadania en els processos de Pressupostos Participatius. Aquesta primera xarxa de parcs de salut té com a objectiu promoure l’activitat i l’exercici físic a l’aire lliure i reduir el sedentarisme, en especial entre població adulta i gent gran. Els quatre parcs compten amb 8 aparells cadascun per desenvolupar, entre d’altres, les capacitats físiques de força, resistència, flexibilitat, equilibri i agilitat, així com la coordinació oculomanual.

210528ParcdeSalut

VALLS · 28 DE MAIG DE 2021