Les millors imatges de la dècada prodigiosa concursen en el Premi Repsol de fotografia castellera

Les millors imatges de la dècada prodigiosa concursen en el Premi Repsol de fotografia castellera

>Presenta dues categories: professional i popular.

>En la popular es poden penjar les fotografies a Instagram amb el hashtag #ConcursRepsolFotografiaCastellera de la Revista Castells fins dilluns 7 de juny a les 10 h del matí.

>La votació popular premia les imatges amb més vots a emetre des del mateix moment que es pengen.

La vuitena edició del Premi Repsol de Fotografia Castellera posa el focus en la dècada prodigiosa viscuda entre 2010 i 2019. Tot i l’aturada castellera forçada per la Covid-19, el premi –organitzat per la Revista Castells i patrocinat per Repsol– pot mantenir la seva convocatòria i periodicitat mirant el passat més immediat, que ha estat el més prolífic en registre, creixement i expansió en la bicentenària història castellera.

El Premi Repsol de Fotografia Castellera presenta, com és habitual, dues categories: professional i popular. En totes dues, els participants han de concursar amb fotografies corresponents a les temporades compreses entre 2010 i 2019, incloses. 

En la categoria professional, els fotògrafs han d’enviar els seus treballs per correu electrònic i un jurat integrat per representants de les colles de gamma extra valorarà els cinc guanyadors. En la categoria popular, enguany el concurs és via Instagram (en les edicions anteriors s’havia fet a Facebook) i guanyaran les quatre imatges que aconsegueixin sumar més vots, tan bon punt es pengin amb el hashtag #ConcursRepsolFotografiaCastellera.

Els premis es lliuraran a la quinzena edició de la Nit de Castells, que se celebrarà el 12 de juny vinent a les 19.30 h al Centre Cultural de Valls, amb assistència de les colles castelleres, representants institucionals i agents socials. La cerimònia es podrà seguir en directe també a través de TAC12, i també en directe o diferit a través de La Xarxa, que agrupa les televisions locals.

VIII PREMI REPSOL DE FOTOGRAFIA CASTELLERA

Per les bases següents es convoca el vuitè Premi Repsol de Fotografia Castellera, convocat per la Revista Castells, i que s’atorgarà a la XV Nit de Castells, que se celebrarà a Valls dissabte 12 de juny de 2021.

El concurs premiarà fotografies realitzades durant la dècada prodigiosa, que va representar els anys compresos entre el 2010 i 2019, inclosos. S’hi estableixen dues categories: professional i popular. El patrocini del premi correspon a Repsol.

Categoria professional

S’hi poden presentar fotògrafs professionals amb fotografies castelleres de les temporades compreses entre 2010 i 2019, incloses, publicades en un mitjà imprès o digital o presentades a una exposició o mostra cultural i artística.

Les fotografies s’enviaran en format digital a l’adreça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., abans de divendres 4 de juny de 2021, a les 10h del matí.

Cada participant pot enviar un màxim de 3 fotografies.

S’entén per fotògraf professional aquella persona que habitualment publica fotografies de manera remunerada en mitjans de comunicació, editorials, exposicions o altres manifestacions periodístiques, culturals o artístiques.

En cas de dubte, el jurat pot demanar als participants que acreditin la seva condició de “fotògraf professional”.

S’entén per fotografia castellera qualsevol instantània que faci referència a un motiu casteller.

S’estableixen cinc premis, el primer dotat en 700 €; el segon en 350 €; el tercer en 150 €, i el quart en 100 €. També es crea un nou premi en categoria Seguretat en castells, que estarà dotat en 100 €.

Els participants han de declarar explícitament que tenen els drets de la fotografia presentada, que en cas de litigi, ells en són els responsables i que correspon a una actuació compresa entre els anys 2010 i 2019, inclosos.

La Revista Castells podrà reproduir i utilitzar les fotografies rebudes, i es compromet a citar-ne l’autor i el mitjà de comunicació on ha estat publicada anteriorment, si aquest és el cas i prèviament s’ha informat la Revista.

El jurat estarà format per representants de les colles que en la darrera temporada van fer construccions de gamma extra.

El veredicte del jurat es farà públic durant la XV Nit de Castells, el 12 de juny a Valls. En la mateixa Nit s’atorgaran els premis.

Els participants accepten aquestes bases en el moment de presentar-se al premi.

Categoria popular

Convocatòria oberta a qualsevol persona que presenti una fotografia castellera corresponent a les temporades compreses entre 2010 i 2019, incloses.

Els participants podran penjar les  fotografies a Instagram amb el hashtag #ConcursRepsolFotografiaCastellera de la Revista Castells. La participació començarà el 28 de maig de 2021 i finalitzarà dilluns 7 de juny de 2021, a les 10h del matí.

Cada participant pot fer-ho amb un màxim de tres fotografies.

Tots els participants han de seguir el compte d’Instagram de la Revista Castells.

S’estableixen quatre premis, el primer dotat en 300 €, el segon en 150 €; el tercer en 100 € i el quart en 50 €.

Els participants han de declarar explícitament que tenen els drets de la fotografia presentada, que en cas de litigi ells en són els responsables i que correspon a una actuació compresa entre els anys 2010 i 2019, inclosos.

La Revista Castells podrà reproduir i utilitzar les fotografies rebudes, i es compromet a citar-ne l’autor.

Els premis s’atorgaran per votació popular a través del compte d’Instagram de la Revista Castells. 

Els premis s’atorgaran a la XV Nit de Castells, dissabte 12 de juny de 2021 a Valls.

Els participants accepten aquestes bases en el moment de presentar-se al premi.

 

VALLS · 31 DE MAIG DE 2021