El Museu de Valls incorpora noves peces de Vicente Rodes per donació de la família Veciana

El Museu de Valls incorpora noves peces de Vicente Rodes per donació de la família Veciana

El Museu de Valls ha rebut en donació, dijous 16 de juny, un conjunt de tretze peces del pintor Vicente Rodes vinculat a la ciutat pel casament de la seva filla amb l'hereu de la família Moragas. La donació l'ha fet Ignasi Veciana Gramunt en nom de la seva família. 

La donació es compon de dotze dibuixos i un pastell, que bàsicament són estudis preparatius per altres obres realitzades pel mateix artista. A través d'aquestes peces es pot veure la manera de treballar de l'artista. 

D'entre les peces donades cal destacar dos dels dibuixos i el pastell. Els dos dibuixos són els preparatoris dels retrats dels escultors Francisco Alberola, conservat al Museu de Belles Arts de València, i de Damià Campeny, aquesta últim conservat a la col·lecció de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, i considerada una de les millors pintures de Rodes.

Però sens dubte l'obra més destacada de la donació és el pastell, un retrat d'un personatge desconegut fins ara. Si per alguna cosa és conegut el pintor és per l'excel·lència dels seus retrats al pastell. El retrat que ara s'incorpora al museu n'és una bona mostra de la seva perícia.

Aquestes obres ara donades, van formar part de l'exposició Vicenç Rodes: L'estudi del natural. De l'Acadèmia al Romanticismeque la Generalitat Valenciana i el Museu de Valls van organitzar l'any 2019, itinerant per les ciutats de Castelló, València, Alacant, a més de Valls.

Amb aquesta nova donació el Museu de Valls completa la representació del pintor alacantí, vinculat a la nostra ciutat. Cal recordar que fins ara el museu ja tenia a la seva col·lecció dos pastells i dos olis.

210621donaciomuseudevallsvecianarodes

VALLS · 21 DE JUNY DE 2021