El Barri en Flor lliura els premis del concurs de decoració floral

El Barri en Flor lliura els premis del concurs de decoració floral

> L’acte d’entrega dels guardons ha tingut lloc aquest dimarts 22 de juny a la Sala de Plens de l'Ajuntament

El Barri en Flor, el concurs de decoració floral que enguany ha celebrat la seva tretzena edició, ha lliurat aquest dimarts 22 de juny els premis, en un acte al Saló de Plens que ha comptat amb la presència de Dolors Farré, alcaldessa de Valls, i d’Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls. El concurs ha estat un certamen obert a tots els veïns del centre històric i també a tots els comerciants de la ciutat, que han utilitzat plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes, carrers, aparadors i espais interiors visibles des de la via pública.

El jurat, format per representants de l’Ajuntament de Valls, l’Oficina de Turisme, l’Agrupació de Confraries i Germandats de Setmana Santa a Valls i el Centre de Lectura, ha valorat aspectes com la utilització de plantes i flors naturals, l’ús de material reciclat, l’originalitat i el disseny de la composició final. Enguany la temàtica del concurs han sigut els castells i s’ha proposat als participants que utilitzin a les decoracions els colors rosat i vermell, representatius de les colles vallenques, així com els colors blanc i negre, simbolitzant el pantaló i la faixa dels castellers i castelleres.

El primer premi al millor carrer guarnit és pel carrer Carnisseria, per la seva originalitat amb una intervenció que representava dos castells de les colles castelleres de la ciutat. Mentre que el segon guardó és pel carrer Escrivania, un disseny simple realitzat amb material reciclat dels colors de la temàtica. El tercer dels premiats és el carrer dels Jueus, que ha estat decorat amb mocadors castellers.

Pel que fa als premis a la millor façana guarnida, el primer se l’ha endut Eulàlia Olivé, del carrer dels Jueus, que ha representat un castell de la Colla Vella i un altre de la Colla Joves amb flors naturals. El segon guardó ha sigut per Puri Sevillano que ha decorat la seva façana del carrer Sant Pere amb flors naturals, altres elements decoratius i un cub pintat amb un casteller de cada colla. Finalment, el tercer premi ha estat per Júlia Jofre del carrer del Carme amb una decoració de molts geranis que fan una façana acolorida.

En la categoria individual al balcó creatiu, el primer premi és per Anna Pluvinet i Míriam Benítez de la plaça de l’Oli, amb una decoració original i creativa en les dues flors amb una combinació d'elements que hi aportaven color i vistositat juntament amb els mocadors dels colors de la temàtica castellera. El segon premi ha recaigut en el balcó de Jordi Robert del carrer Carnisseria amb una composició original d’un castell que seguia la decoració del carrer. El tercer guardó ha estat per Albert Oliva del carrer Sant Antoni, per la combinació de flors naturals i els colors de la temàtica castellera en la seva composició creativa.

Per altra banda, en la categoria de balcó verd, la guanyadora ha estat Maria Josepa Bové del carrer Forn Nou, per tenir el balcó arreglat, florit i guarnit amb gran quantitat de geranis que donen molta vida i color. El segon guardó se l’ha endut Carmen Moreno pel conjunt de plantes naturals del seu balcó del carrer de Sant Francesc. El tercer premi ha quedat desert ja que només s’han presentat dues participants en aquesta categoria.

Per últim, en la categoria d'establiments comercials, els primer premi ha estat per Cal Blancoamb un aparador decorat utilitzant els colors de les colles en les flors i la utilització de les fotografies de diferents actuacions castelleres. Mentre que l’Estanc la Cort s’ha endut el segon guardó, l’aparador de comerç ha estat decorat amb una composició de flors representant dos castells, un de cada colla dels Xiquets de Valls, i els respectius escuts. La Perruqueria El Vent ha estat reconeguda amb el tercer premi pel seu aparador original utilitzant en les flors els colors de cada colla castellera. El Premi Especial a l'Ús de Material Reciclat ha estat per Bindi.

 

210622BarriEnFlor

 

VALLS · 22 DE JUNY DE 2021