Valls obre la temporada cultural de juliol amb els cicles de circ i música

Valls obre la temporada cultural de juliol amb els cicles de circ i música

> La venda de les entrades serà online i començarà dimecres 7 de juliol a través de www.valls.cat

> L’edifici patrimonial, que aquest any celebra els seus 700 anys de vida, serà de nou l’escenari de les programacions artístiques del Juliol Circense i l’EnVIu

> Per segon any consecutiu els cicles posaran en valor els treballs musicals d’artistes vallencs, com a mesura de suport al teixit creatiu i cultural de la ciutat

> La companyia vallenca Passabarret i la DO Tarragona cooperen en l’organització

210630Circense      210630Enviu

Ara fa un any, el claustre del Convent del Carme va ser l’escenari escollit per Xarxa de Cultura de l’Ajuntament de Valls per a la represa presencial de l’activitat cultural a la ciutat, després de l’inici de la pandèmia i de mesos de confinament domiciliari. Així, aquest espai s’estrenava com a ubicació per a ambdós programacions estivals, a diferència d’altres anys, on l’Auditori de Mas Miquel havia estat l’indret escollit per a les propostes escèniques circenses.

Aquest any, i després de la bona acollida el juliol passat, el Claustre del Convent del Carme (edifici patrimonial que compleix enguany el seu 700 aniversari i que permet una bona delimitació de l’aforament i l’accés d’espectadors) tornarà a acollir les propostes del Juliol Circense i de l’EnVIu, que ompliran el claustre de circ i música.

En concret, l'espai del Convent del Carme albergarà, a les 22 hores, les propostes del Juliol Circense els dies 13, 14 i 15 de juliol, i les musicals del cicle EnVIu, que tindran lloc del 20 al 23 de juliol. Les entrades es podran adquirir a través del web www.valls.cat a partir del dimecres 7 de juliol a les 10 del matí.

Juliol Circense

La primera de les setmanes, l'equipament patrimonial del Centre Històric serà l'escenari de les propostes circenses, cogestionades amb la companyia vallenca Passabarret, i que s'iniciaran el dimarts 13 de juliol amb l’estrena de l’espectacle Bozzà! de la companyia Baires Bozzà. La companyia d’origen argentí, radicada a Montblanc, presentarà un espectacle circense de carrer en què es fusionen disciplines de circ, tango, teatre i humor, a partir de dos personatges que interactuen a poc a poc des de la timidesa, el coqueteig i la complicitat amb el públic. 

La segona vetllada (dimecres 14 de juliol) serà el torn de la Cia Anna Confetti i la proposta «A la fresca», on tres personatges molt familiars i una cadira gegant sortiran a prendre la fresca, generant diferents situacions entre quotidianes i surrealistes que, portades a l’extrem, esdevenen còmiques. Tres caràcters i el seu particular univers. 

La darrera nit circense, dijous 15 de juliol, podrem gaudir «Welcome to my head street» del multiguardonat Kerol. Un home al límit de l’esquizofrènia ens invitarà a viatjar entre els plecs del seu cervell. Un personatge poca solta, ple de tendresa, sarcasme i bogeria, que mostra els efectes adversos de viure els nostres temps a través de gags absurds i habilitats inusuals. Amb un ritme frenètic i molt humor, Kerol sorprendrà amb una miscel·lània de malabars excèntrics i beatbox bufó.

EnVIu

Tal i com ja va succeir l’any passat, la programació musical aposta de nou amb més força que mai pel segell de Territori Creatiu Vallenc, donant cobertura a un conjunt de propostes d'artistes i músics locals, sector greument afectat per les restriccions i efectes de la pandèmia de la Covid19. Així, en la primera nit (dimarts 20 de juliol), la música, l’energia i el bon humor del jove vallenc Jordi Busquets (integrant d’Itaca Band) i de Sergi Bagó (intèrpret de la Banda Neón) donaran el tret de sortida a les nits musicals del juliol, i ho faran repassant els temes més sonats des dels anys vuitanta fins a l’actualitat amb el seu projecte La Oreja del Tik Tok. 

L’endemà (dimecres 21 de juliol) serà el torn de la vallenca Meritxell Estivill que, acompanyada del pianista vendrellenc Josep Maria Domènech, participarà d’un maridatge molt fresc entre els vins de la DO Tarragona i cançons de bossa nova i estàndards de jazz. En aquest cas l’activitat tindrà lloc més aviat, concretament a les 19 hores.

Un dia més tard, el dijous 22 de juliol, Volpini (la formació integrada pels vallencs Elena Volpini, Gabriel Llorach i Nil Llorach) estrenarà el seu nou treball Antes de que sea tarde, un àlbum sincer amb una sonoritat pròpia de l’escena indie catalana. 

Com a cloenda de l’EnVIu i dels cicles estivals, divendres 23 de juliol el claustre del Carme s’omplirà amb el sons de la banda vallenca més veterana, Murmur, en un concert desenfadant i enèrgic, on interpretaran les seves cançons i versions més emblemàtiques.

Mesures de protecció

Per tal de donar compliment a la normativa vigent, i tal com ja és habitual, tota la programació es realitzarà amb control d’accés i d’aforament, registre d’assistents, públic assegut, distàncies i gel hidroalcohòlic. 

Les propostes programades

Dimarts 13 de juliol

Baires Bozzà: Bozzà!

210630Baires

(Juliol Circense)

Dimecres 14 de juliol

Cia. Anna Confetti: A la fresca

210630Alafresca

(Juliol Circense)

Dijous 15 de juliol

Kerol: Welcome to my head street

210630Kerol

(Juliol Circense)

Dimarts 20 de juliol

La Oreja del Tik Tok

210630LaOrejadelTikTok

(EnVIu)

Dimecres 21 de juliol (19 hores)

Meritxell Estivill

210630MeritxellEstivill

(En Viu, DI-Vins)

Dijous 22 de juliol

Volpini

210630Volp

(EnVIu)

Divendres 23 de juliol

Murmur

210630Murmur

(EnVIu)

 

VALLS · 30 DE JUNY DE 2021