La deixalleria de Valls supera els 1.000 quilos recollits de càpsules de cafè

La deixalleria de Valls supera els 1.000 quilos recollits de càpsules de cafè


210701MuseuValls

Les darreres setmanes s’ha superat la xifra de 1.000 quilos de càpsules recollits a la Deixalleria de Valls, una quantitat que s’estima que equival a 150.000 càpsules. La deixalleria de la ciutat recull les càpsules de cafè, des del mes de setembre de 2020, gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament de Valls i Nestlé España, SA. Així, la ciutadania pot portar a la deixalleria (carrer Basters, 11) les càpsules de cafè de qualsevol marca, però separant les que són de plàstic de les que són d’alumini. A més, han de dipositar-se sense bossa i fora de garrafes o qualsevol altre recipient que s’hagi pogut utilitzar per recollir-les.

Aquestes càpsules són sotmeses a un procés de separació mecànica. Per una banda, amb el marro es produeix compost que serveix d'adob a camps d'arròs que es dóna al Banc dels Aliments. Per altra banda, amb el plàstic i l’alumini recuperat es poden fabricar nous objectes.

Aquest és un residu que cada cop es genera amb major quantitat i l’embolcall d’alumini o plàstic representa un 30% del pes del producte (2 grams de càpsula per cada 5 grams de cafè). En conseqüència, és convenient evitar la seva generació. Es recomana utilitzar les cafeteres tradicionals (sense càpsules) o bé usar càpsules compostables, que es poden dipositar directament a la matèria orgànica. I si s’opta pel sistema de càpsules, sempre cal dipositar-les a la deixalleria, mai en cap altra contenidor que no sigui l’específic per a càpsules de cafè.

Portant aquest residu a la deixalleria es pot obtenir una reducció de la taxa. Dur aquest residu pot contribuir a assolir les 3 aportacions d’un pes mínim de 5 quilos que són necessàries per obtenir la reducció de la taxa de residus amb un descompte del 40%.

Amb aquesta actuació es treballa per donar compliment amb l'Agenda 2030, concretament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 12 i 13.

Descarregar imatge