L’Ajuntament de Valls organitza la 1a trobada de voluntariat

L’Ajuntament de Valls organitza la 1a trobada de voluntariat

> La cita està dedicada a aquelles persones que han col·laborat en diferents projectes socials des de l’inici de la pandèmia per la Covid-19 

210714Voluntariat2

La Regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls ha organitzat la 1a Trobada de Voluntariat que ha tingut lloc aquest dimecres 14 de juliol als Jardins de la Biblioteca Popular. En aquest acte s’hi han convocat a totes aquelles persones que a nivell individual han col·laborat en projectes socials des de l'inici de l'estat d'alarma amb motiu de la Covid-19 en diferents projectes socials relacionats amb la Xarxa Solidària i també voluntaris de les entitats: Càritas, Ginac, Creu Roja, Protecció Civil, La Taulada, Plataforma PAH i CGT. 

Des de la regidoria es valora positivament la tasca realitzada pel voluntariat i concretament des del Pla Local d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) es dóna suport i acompanyament a les persones voluntàries. Així, per exemple, es va realitzar, al mes d’abril, una formació dirigida a aquelles persones que realitzen voluntariat amb la gent gran i on es van oferir eines per l’acompanyament emocional a aquest grup de població d’edat més avançada. Amb l’objectiu de mantenir aquest suport també s’ha organitzat la trobada, que pretén que les persones voluntàries es trobin i puguin compartir de manera presencial les vivències arran d’aquesta experiència.

L'objectiu de la trobada és dinamitzar un espai on fer xarxa entre les persones i entitats relacionades amb el voluntariat, concretament amb el voluntariat envers la gent gran. Per dinamitzar l’espai, dos professionals de l’àmbit de l’educació social i comunitari, proposaran dinàmiques on les persones voluntàries puguin compartir la seva experiència i alhora s’enriqueixin de les experiències d’altra gent que realitza una tasca similar. La trobada també pretén ser un acte de reconeixement d’aquesta labor per part de l’Ajuntament i s’ha fet entrega d’un obsequi personalitzat, en un acte en el que ha col·laborat també la Cooperativa Agrícola.

Per altra banda, durant la jornada, també s’ha fet referència específicament al projecte d’acompanyament a la població d’edat més avançada que es realitza actualment de manera estable «Valls, acompanyem a la gent gran». Es tracta d’una iniciativa que es porta a terme conjuntament amb la Fundació Ginac i amb Càritas i va dirigida a acompanyar a la gent gran que pateix solitud no desitjada, es realitza un acompanyament telefònic o presencial, depenent del cas. En la trobada també s’ha parlat del projecte Radars, una proposta que començarà a impulsar el PLACI a partir del mes de setembre. Aquest projecte serà una xarxa de prevenció i acció comunitària que pretén reduir el risc d'aïllament de les persones grans i la soledat no desitjada, amb la complicitat del seu entorn proper. 

Des de la Regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls es vol fomentar i continuar donant suport al voluntariat així es realitzarà un acompanyament a aquest col·lectiu amb diferents propostes de formació o de trobades.

 

VALLS · 14 DE JULIOL DE 2021