Oberta la convocatòria d’ajuts extraordinaris a més sectors afectats per la COVID-19

Oberta la convocatòria d’ajuts extraordinaris a més sectors afectats per la COVID-19

> Les sol·licituds es poden presentar telemàticament fins al 15 de setembre a través de la Seu Electrònica

> S’hi poden acollir establiments de restauració, d’estètica, gimnasos, centres de formació no reglada, empreses culturals i companyies de transport col·lectiu de viatgers

L'Ajuntament de Valls ha obert la convocatòria d’una nova línia d’ajuts extraordinaris adreçada a sectors econòmics afectats per les restriccions d’activitat a causa de la Covid-19. En concret, es podran acollir a la nova bateria de subvencions establiments de restauració, gimnasos, centres d'estètica, de formació no reglada, empreses culturals i companyies de transport col·lectiu de viatgers, en una línia d’ajuts dotada amb 85.000 euros en total. La convocatòria està oberta fins el 15 de setembre i les sol·licituds s’han de presentar telemàticament a través de la Seu Electrònica (accedir-hi).

Aquesta convocatòria està destinada a contribuir a pal·liar les pèrdues econòmiques suportades per uns sectors que, en compliment de les restriccions per contenir la Covid que s’han anat ordenant des del mes d’octubre de l’any passatvan haver de tancar temporalment o limitar la seva activitat. Així, les empreses de transport col·lectiu de viatgers i les del sector cultural (arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual o d'altres anàlogues), podran rebre una subvenció municipal màxima de 1.000 euros, mentre que els bars o restaurants, estètiques, centres de formació no reglada i gimnasos podran percebrefins a 300 euros d’ajuda. Aquestes subvencions municipals són compatibles amb qualsevol altre ajut que pugui atorgar el mateix Ajuntament de Valls o qualsevol altre ens públic o privat (Consultar Bases)

Les sol·licituds es poden presentar fins el 15 de setembre de manera telemàtica a través del mateix portal de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Valls (accés directe al tràmit). A les peticions s’haurà d’adjuntar la següent documentació: formulari de sol·licitud; NIF/NIE del sol·licitant; en cas de ser persona jurídica, el CIF; identificació de l’activitat per a la qual es demana l’ajut; justificants de pagament de despeses vinculades a l’activitat; justificant de titularitat del compte bancari on s’hauria de fer l’ingrés de l’ajut, i declaració responsable.

A mitjans de l'any 2020, en plena pandèmia, l'Ajuntament ja va activar una primera línia d'ajuts urgents per un import global de 160.000 euros, en aquella ocasió per a comerços i serveis de proximitat que van haver de tancar també en compliment de les restriccions d'activitat en la primera onada de la Covid-19. En aquella ocasió, els ajuts es van activar ja en favor del comerç al detall, hotels, restaurants i establiments de menjars o de begudes, activitats cinematogràfiques, de vídeo i de programes de televisió, compravenda de béns immobiliaris, agents de la propietat immobiliària, agències de viatges, centres d'ensenyament, administració de loteries, perruqueries, gimnasos o serveis de manteniment físic i altres activitats de serveis personals.

També en matèria d'ajuts per les afectacions econòmiques per la Covid-19, l'Ajuntament ha mantingut la gratuïtat de la taxa d'ocupació de via pública per a les terrasses de bars i restaurants tant per a l'any 2020 com per aquest 2021. A més, com a mesura de suport a famílies i a l'activitat econòmica, s'ha congelat la pressió fiscal per aquest exercici en la totalitat de taxes, preus públics i impostos.

VALLS · 31 D’AGOST DE 2021