El Centre Cívic de Valls programa més de 40 activitats per a l’inici del curs 2021/2022

El Centre Cívic de Valls programa més de 40 activitats per a l’inici del curs 2021/2022

La represa de les activitats es farà presencial, sempre que la normativa ho permeti

> Aquesta setmana ja es poden realitzar les inscripcions per a les activitats

210907CC

>Descarregar el programa

El Centre Cívic de Valls inicia aquest setembre el curs 2021/2022 amb més de quaranta propostes d'activitats que sumen més de 600 hores de programació per a diversos públics, des d'infants fins a gent gran. 

En total, la programació d’aquest trimestre compta amb 41 activitats, entre les quals cursos, espectacles infantils, xerrades i tallers adreçats a persones de totes les edats. Les inscripcions es poden realitzar a les dependències del Centre Cívic, al número 2 del carrer Sant Pere, de dilluns a divendres de 10 a 14 h, i els dimarts i dimecres, de 17 a 19 h. Les inscripcions a les activitats resten obertes fins a esgotar places.

Per agilitar les inscripcions i reduir el temps d'espera, s'ha esglaonat el procés d'inscripcions. Així, les persones que vulguin apuntar-se a les activitats destinades a la gent gran, els majors de 64 anys, ho poden fer des del dilluns 6 de setembre. Per a la resta de propostes, el període d'inscripció comença el 8 de setembre i s'allargarà fins a exhaurir places. Les activitats del Centre Cívic s'iniciaran durant la quarta setmana de setembre, a partir del dilluns dia 20. 

Represa d'activitats i una aposta per les entitats i professionals del territori

La regidora d’Acció Cívica i Joventut, Laia Castells, ha destacat que es recuperen activitats a la nova programació que, a causa de la pandèmia i les mesures de control s'havien hagut d'anul·lar. D’altra banda, s'ha donat continuïtat a alguns dels cursos iniciats el curs passat gràcies a la bona acollida de públic com el curs de lettering a càrrec de Marta Palau, el curs d'escriptura “Tast de lletres” a càrrec de l'escriptora Ester Enrich o l'Espai de jocs, dinamitzat per l'Associació As. en la Manga, que permetrà jugar a diferents jocs de taula divendres a la tarda. 

L'Escola de Pares i Mares oferirà, aquest trimestre, tres xerrades i tallers, per continuar oferint eines i recursos en el procés de criança dels infants, a càrrec de La Tribu (Judit Besora). Les entitats locals Valls en Transició, l'Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu (ADeLA) – Can Pipirimosca i Increïble comestible ofereixen un nou cicle d'activitats de cuina, consistent en quatre sessions de Cuina Rebel i un nou cicle sobre "Artesans alimentaris" per apropar als participants a obradors del territori. Finalment, dins de la programació infantil s'inclou una nova edició de la popular cagada del Tió a càrrec de la Colla Gegantera Pessigolla, que enguany se celebrarà el divendres 17 de desembre a la tarda a la plaça Pilar Prim o l'espectacle de la Castanyada, el dijous 28 d'octubre.

La majoria de les activitats que ofereix el Centre Cívic les realitzen persones i entitats de Valls i de la comarca, amb l'objectiu de potenciar i posar en valor les persones i propostes del territori.

Canvis i afectacions degut a la COVID-19

El context actual de la pandèmia de la COVID-19 ha obligat a prendre un seguit de mesures de control i seguretat en el desenvolupament de la programació, entre elles la reducció del nombre de places per curs o el canvi d’emplaçament en la realització d’algunes activitats per tal de garantir les mesures de seguretat. També, en alguns cursos, es reduirà la seva durada (de 60 a 50 minuts) per assegurar la neteja i desinfecció de l’espai entre una activitat i l’altra. No obstant això, la programació s'anirà adaptant a les normatives vigents en cada període i poden estar sotmeses a nous canvis.

Un altre dels canvis és que el pagament de les activitats ja no es realitza directament al Centre Cívic, sinó que es fa mitjançant transferència bancària o mitjançant targeta bancària. Igual que en el curs passat, totes les activitats, siguin de pagament o gratuïtes (inclosos els espectacles infantils) requeriran d’inscripció prèvia, ja que l’aforament de l’espai resta condicionat al compliment de les normes de seguretat i higiene.

Tot i que, l’actual context obliga a replantejar la realització d’algunes propostes, es garanteix una programació amb activitats per a diferents sectors de població, amb propostes diverses i adaptades al context actual, per tal de garantir la funció comunitària que es realitza des del Centre Cívic. 

Activitats gratuïtes, descomptes i preus reduïts per a determinats col·lectius.

Amb la voluntat de fer accessibles les xerrades, els tallers i els espectacles infantils a tota la població, la meitat de les activitats programades des del Centre Cívic són gratuïtes. Així mateix, les que no ho són inclouen descomptes, principalment per als col·lectius en risc d'exclusió social i econòmica, per potenciar la cohesió i la dinamització d'aquest servei per al conjunt de la ciutadania. D'altra banda, per als col·lectius de gent gran i per al jovent es mantenen els preus reduïts en les activitats de pagament, per facilitar-los l'accés a tota la programació.

Totes les activitats, cursos i tallers es poden consultar des de la pàgina web corporativa de l'Ajuntament, des de la qual la ciutadania pot accedir directament a totes les activitats i notícies relacionades amb aquest servei, així com descarregar la programació d'aquest trimestre a l'enllaç: www.valls.cat/serveis/serveis-a-les-persones/centre-civic. La ciutadania que ho desitgi també trobarà els programes impresos de manera gratuïta en diferents espais municipals: a la Biblioteca Carles Cardó, a l'Ajuntament (OAC), a l'Oficina d'Informació i Turisme, a VallsGenera i al centre esportiu El Fornàs. 

La programació d’aquest trimestre ha comptat amb la col·laboració i participació del Patronat Municipal d'Esports, Vallsgenera, Punt Òmnia, la Biblioteca Carles Cardó, l’Oficina Jove de l’Alt Camp, l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor de l’Alt Camp, Associació As. En la Manga, Cuina Rebel, Increïble Comestible Valls, Valls en Transició, Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu (ADeLA) – Can Pipirimosca, al Colla Pessigolla i La Tribu. 

VALLS · 7 DE SETEMBRE DE 2021