Els Teatres de Valls inverteixen en una renovació tècnica d’abast important

Els Teatres de Valls inverteixen en una renovació tècnica d’abast important

> L’import total de la inversió és de 117.239 euros

> Els treballs de millora i manteniment del Centre Cultural contemplen, en una primera fase, la renovació completa del terra de l’escenari, la pintura de l’escenari i la sala, així com l’adquisició d’un nou linòleum

> Tots dos equipaments escènics iniciaran també en els propers dies la instal·lació dels nous telons i cortinatges, que s’han renovat íntegrament

> El Teatre Principal compaginarà els treballs de millora amb la programació del Festival Guant, el cicle de Nadal i les activitats de les entitats; mentre que el Centre Cultural no acollirà programació teatral estable fins les properes Festes Decennals 2021+1

Durant les darreres setmanes, els Teatres de Valls han donat inici als treballs de reforma dels seus equipaments escènics, que preveuen una actuació major en el cas del Centre Cultural. Així, el conjunt de la sala i la caixa escènica del teatre lluiran una nova imatge, amb els treballs de pintura que s’hi estan duent a terme; que serviran, al mateix temps, per enfosquir tant el pati de butaques com el propi escenari, fins ara de colors clars. Aquesta actuació permetrà que els espectadors puguin mantenir una major atenció en les representacions teatrals dins la caixa negra i segueix la línia iniciada ara fa uns anys, amb la renovació íntegra de les butaques i la grada, de dotar el Centre Cultural d’un caràcter menys polivalent i més permanent o escènic.

També es procedirà, en els propers dies, a la renovació total del terra de l’escenari, una instal·lació que data de l’estrena de l’equipament, i que, en el mateix sentit, també vestirà de color negre el conjunt de la caixa escènica. La renovació del terra escènic suposarà una inversió de 16.883 € (IVA inclòs). Un escenari que també estarà dotat d’un nou linòleum, material emprat per a muntatges de diverses característiques, especialment en el món de la dansa i la coreografia.

La primera fase de treballs de millora i manteniment culminarà, durant les properes setmanes, amb la instal·lació dels nous telons i cortinatges, que s’han renovat de manera completa en tots dos teatres, Teatre Principal i Centre Cultural. Aquesta actuació ha estat adjudicada a l’empresa BTM Sound per un import de 31.239 € (IVA inclòs) i permetrà renovar totalment les prestacions i la imatge tant de la sala d’espectadors com de l’interior de la caixa escènica d'ambdós equipaments.

Completaran els treballs l’adquisició de nous equips tècnics pels teatres, amb una previsió d’inversió de 46.900€. La totalitat d’actuacions d’aquesta primera fase, d’un import de 117.239 €, a excepció dels nous telons i cortinatges inclosos en el pressupost municipal d’inversions, s’han finançat a partir de l’aplicació de romanents de tresoreria de l’organisme autònom Xarxa de Cultura de Valls, per valor de 86.000 €.

Es preveu que la segona fase de treballs d’actualització dels Teatres de Valls contempli, entre d’altres actuacions, la renovació total de la il·luminació LED del Centre Cultural. També es procedirà a la renovació del sistema de climatització del mateix espai.

Per tal de fer compatibles tots els treballs de manteniment i amb la vista posada a tenir els equipaments a punt per a la imminent celebració de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, la programació estable dels Teatres de Valls sofrirà algunes alteracions respecte a les temporades ordinàries. Així, el Teatre Principal serà l’escenari de la programació d’espectacles del Festival Guant, del cicle nadalenc i de les activitats pròpies de les entitats i associacions locals, mentre que el Centre Cultural només acollirà els actes de Cultura Participativa i no acollirà programació estable fins al cicle candeler, en una cartellera que es donarà a conèixer properament.

210907centrecultural

210907teatreprincipal

VALLS · 7 DE SETEMBRE DE 2021