4.188 alumnes d’infantil, primària i secundària tornen a classe

4.188 alumnes d’infantil, primària i secundària tornen a classe

> El curs comença amb un 100% de presencialitat

Aquesta setmana 2.405 infants d’educació infantil i primària i 1.783 de secundària han començat les classes després d’un curs escolar marcat per les restriccions imposades a causa de la COVID i s’han repartit pels vuit centres de primària (cinc de públics i tres de concertats) i els tres instituts de la ciutat, seguint les pautes imposades pel Departament d’Educació. 

A Valls, com a tots els centres de Catalunya, el curs anterior es van haver de confinar estudiants durant els deu dies prescrits per fer la quarantena (fins al juny del 2021 es van diagnosticar 267 casos positius per PCR, 239 dels quals eren alumnes i 28 personal docent i PAS). Per això, el Departament d’Educació manté les mesures per evitar contagis, tot i que són una mica més permissives que el setembre passat: es permet l’accés de les famílies als centres; al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta i les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.

A diferència del curs passat, les classes es reprenen amb la tranquil·litat que el personal docent i l’alumnat vacunats amb pauta completa o que hagin passat la COVID-19 no hauran de fer quarantena. Els equips directius s’esforcen per garantir l’estabilitat del grup amb les pautes de funcionament, que s’aniran revisant segons com evolucioni la pandèmia.

Les classes s’han reprès de manera presencial a tots els nivells, de manera que els estudiants de batxillerat o cicles formatius que el curs 20-21 es van veure obligats a compaginar classes virtuals i presencials, a partir d’aquest setembre tornaran cada dia a classe perquè necessiten recuperar el contacte amb els companys i amics i una relació més directa amb el professorat.

Escola de Música Robert Gerhard, més estudiants que mai

Aquesta setmana també s’ha reprès l’activitat a l’Escola de Música. Les classes seran presencials, amb grups reduïts i amb les mesures de protecció necessàries per garantir la seguretat.

Enguany s’hi han matriculat 356 alumnes de llarga durada, als quals caldrà sumar més endavant els nens i nenes dels programes de curta durada que s’imparteixen directament als centres educatius. Estem parlant de 220 nadons del programa Baldufa i 46 infants del projecte Música en família.

L’equip de professionals de l’Escola de Música, que dirigeix Joan Romeu, ofereix un ampli programa d’activitats per a l’aprenentatge i la pràctica musical en diferents estils, individualment, en agrupació o grups corals, dirigides a totes les edats.

VALLS · 14 DE SETEMBRE DE 2021