> Les camises de les dues colles dels Xiquets de Valls són presents en el cartell
> La imatge és un homenatge a la canalla castellera
> El campanar de Valls també hi té un pes destacat
La dissenyadora vallenca Tati Ayala és la creadora de la imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula de Valls, que avui ha presentat junt amb l’Alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i els caps de colla dels Xiquets de Valls, Jaume Martí i Albert Martínez. Va ser escollida per la comissió participativa d’imatge, que cada any selecciona tant aquest cartell com el de la Festa Major de Sant Joan.
En la imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula la creadora ha volgut destacar alguns dels símbols més característics i estimats de Valls, especialment vinculats a aquest esdeveniment. Les protagonistes principals són precisament les dues colles dels Xiquets de Valls, amb les enxanetes com a l’emblema coronador de la fita castellera comuna. Ayala volia que les dues camises, la rosada i la vermella, fossin presents al cartell, per homenatjar la feina col·lectiva de les colles que generen per a les seves integrants un espai de socialització, familiar i integrador, on tothom hi té cabuda i rellevància, independentment de la seva edat o situació personal. A la banda esquerra s’hi pot veure l’enxaneta de la Colla Joves Xiquets de Valls i a la dreta l’enxaneta de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els colors de les camises estan situats tal com el públic veu les colles a la plaça del Blat, el quilòmetre zero, enmig d’un esdeveniment casteller a Valls.
Un altre símbol que la creadora ha volgut destacar, és precisament l’espai físic i simbòlic d’aquesta plaça històrica, l´única que durant més de dos segles ha acollit les arquitectures humanes en el format de la dualitat, sense veure alterat el seu entorn urbanístic essencial. Presidida per l’icònic edifici de l’ajuntament, la plaça ha estat al llarg d’aquestes dues centúries l’escenari de grans diades, impregnades per la rivalitat vallenca i de grans reptes per part d’ambdues colles. Per arrodonir la composició, Tati Ayala ha inclòs el campanar de Sant Joan, per ser un dels espais arquitectònics característics i emblemàtics de la ciutat, que precisament va ser inaugurat en una Fira de Santa Úrsula, concretament la de l’any 1897. És obra de l’arquitecte barceloní Francesc de Paula del Villar i Carmona, que va néixer ara fa 160 anys el 1861, i de l'execució de les obres es va encarregar el mestre vallenc Joan Oller.
La dissenyadora
En aquesta edició el disseny ha estat de quilòmetre zero. Tati Ayala és nascuda a la ciutat de Valls i actualment viu a Vilanova i la Geltrú. Formada inicialment a la seva ciutat nadiu on va cursar el Batxillerat artístic a l’IES Narcís Oller, i posteriorment el Cicle de Formació de Grau Superior en il·lustració a l’Escola d'art i disseny a Tarragona, i el Curs d'emprenedoria “Fet a mà” a Barcelona Activa, l’organisme de l’Ajuntament de Barcelona que aposta per diferents branques artístiques i de l’espectacle, entre d’altres matèries. A nivell professional, ha dissenyat i confeccionat la marca L'Espiadimonis i la Tutula; les etiquetes per als vins del celler Dasca Vives des de l’any 2011 fins a l’actualitat; i la cartelleria i la imatge de Fes-t'hiu i Fes-t'hi de Vilanova i la Geltrú des de 2017 fins a l'actualitat amb Jababba Studio. També ha fet col·laboracions en el Calendari Menstrual 2021, dins el Projecte Atlanta, i diferents catàlegs presentats per la Plataforma La Roldana davant el Ministerio de Educación del Gobierno de España aquest 2021. En l’àmbit on line ha creat els webs de l’Associació Singlot, el de la Botiga on line La Tutula i el de l’Estudi de gravació Tape Tone Studio, amb Jababba Studio.
Més treballs a:
https://www.pinterest.es/
Contacte
667 01 54 13
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.