Valls celebra el dia internacional de la gent gran

Valls celebra el dia internacional de la gent gran

L’any 1990, l’Assemblea General de Nacions Unides va fixar l’1 d’octubre com el Dia Internacional de la Gent Gran, amb l’objectiu que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment.

La festivitat representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronten, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

Del 6 al 10 d’octubre la Llar de Jubilats i Pensionistes de Valls i l’Alt Camp organitza la setmana cultural amb diferents actes per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran, amb la següent programació. Les activitats començaran dimecres 6 d’octubre (a les 17h al Teatre Principal) amb l’Assemblea General de Socis. Divendres 8 d’octubre (a les 17h al Teatre Principal) tindrà lloc l’actuació musical del grup de l’Associació de Jubilats d’Esparraguera. L’endemà, dissabte 9 d’octubre (a les 18h al Teatre Principal), es durà a terme la representació de l’obra ‘Molt soroll per a res’, a càrrec del Grup La Gata Borda. Finalment, diumenge 10 d’octubre (a les 14h al Restaurant Casa Fèlix) hi haurà el dinar de cloenda i homenatge als socis de 90 i 100 anys, amb lliurament de pergamins de reconeixement i record de la diada.

Tanmateix, des del Pla d'Acció Comunitària Inclusiva (PLACI), de la Regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls, en col·laboració amb la Llar de Jubilats, s’organitza una actuació musical a càrrec de Loren, amb un recorregut pels èxits musicals de tots els temps. L’actuació tindrà lloc el dimarts 5 d’octubre a les 17h a la plaça del Blat. 

La jornada s'emmarca en les actuacions del Pla Municipal de la Gent Gran amb l’objectiu de donar suport a les iniciatives comunitàries per a gent gran, promoure l’envelliment actiu i fomentar la participació de les persones grans en activitats municipals. 

Les reserves per a totes les activitats ja estan exhaurides.

VALLS · 30 DE SETEMBRE DE 2021