Punt de trobada d’entitats de desenvolupament local a la jornada cessetània: noves oportunitats per al Camp de Tarragona

Punt de trobada d’entitats de desenvolupament local a la jornada cessetània: noves oportunitats per al Camp de Tarragona

L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera serà una de les entitats que hi participarà

El proper dijous, 7 d’octubre, a les 9 hores, tindrà lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca la jornada Cessetània: Noves Oportunitats per al Camp de Tarragona, organitzada per la Cessetània - Xarxa de Desenvolupament Local del Camp de Tarragona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-seca, amb la finalitat de donar visibilitat al treball en xarxa de les entitats del Camp en l'àmbit del desenvolupament local. L’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera participa en aquesta trobada.

L’acte, que s’adreça a professionals i entitats del territori, té 4 grans objectius: Impulsar la concertació territorial segons els principis de la Declaració de la Cessetània; fomentar el treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats; donar a conèixer els reptes locals d’acord amb les polítiques europees de desenvolupament, i difondre experiències d'èxit que puguin ser models i referents.

Al llarg de l’esdeveniment, que serà presentat i inaugurat per l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i una persona representant del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), es presentaran les darreres entitats adherides a la xarxa formalitzant la seva signatura a la Declaració de la Cessetània, es posarà especial èmfasi en les oportunitats de finançament europeu, i s’exposaran quatre experiències de desenvolupament de territori implementades a Catalunya.

A la primera part, el director en Innovació i Consultoria en Polítiques Públiques, SL, Eduard Jiménez, oferirà la xerrada Estratègies de cooperació territorial en un escenari de grans reptes i oportunitats. Mentre que a la segona part, tindrà lloc la taula rodona Bones pràctiques en desenvolupament territorial a Catalunya, en la que participaran: Isabel Villalbí, de l’Ajuntament d'Amposta; Vicente Olivares, de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; Jordi Ciuraneta, president de PIMEC Tarragona, i Carme Ferrer, vicepresidenta de l'Associació de Micropobles de Catalunya.

La jornada serà conduïda pel periodista Xavier Graset. És d’accés lliure però requereix inscripció a l’adreça https://ja.cat/HQ45K. Com a complement final, el consistori de Vila-seca oferirà a les persones participants la possibilitat de visitar al Castell de Vila-seca, amb aforament limitat.

La Declaració de la Cessetània es va signar el juliol del 2017, com a compromís per impulsar la concertació al Camp de Tarragona i desplegar planificacions estratègiques a partir del treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats, i per promoure l’ocupació i el desenvolupament local efectiu. Des d’aleshores diversos municipis i agents socioeconòmics s’han adherit progressivament als principis i objectius expressats en el document de manifest. 

VALLS · 4 D’OCTUBRE DE 2021