Les Decennals 2021+1 estrenaran “El barri balla: dones”, la proposta de dansa comunitària nascuda de la creativitat de les dones de Valls

Les Decennals 2021+1 estrenaran “El barri balla: dones”, la proposta de dansa comunitària nascuda de la creativitat de les dones de Valls

> El procés creatiu ha estat dirigit i coordinat per la ballarina i docent Elisenda Nadal

> Hi participen dones sense formació prèvia, d’entre 3 i 70 anys

211006 DansaDecennals

Les Festes Decennals de Valls 2021 + 1 acolliran el resultat final d’un intens procés creatiu de dansa comunitària dirigit per la vallenca Elisenda Nadal. Amb la base de la dansa lliure i contemporània, l’espectacle “El barri balla: dones” culminarà una experiència d’expressió que parteix dels desitjos i emocions de les dones de Valls a través d’improvisacions, coreografies pautades, veu, cançó i música en directe.

Dilluns 31 de gener el Convent del Carme viurà l’estrena d’“El barri balla: dones”. Es tracta d’una proposta innovadora que aplega dones de diferents generacions, amb edats dispars, des de nenes a persones de 70 anys. Impulsada des de la comissió participativa de públics familiars de les Decennals, hi participen dones que han establert un intens procés de diàleg a través de diferents elements i llocs quotidians folrats d’univers femení, convertint-los, sessió rere sessió, en font d’inspiració del procés creatiu. L’espurna inicial del projecte fou un taller de dansa creativa al Centre Cívic de Valls el 2019. 

Els assistents a l’espectacle veuran la culminació d’un exercici innovador i retrospectiu, durant el qual s’ha animat el desenvolupament personal i social. Espais municipals com el Teatre Principal i el Centre Cultural, i altres entitats com el centre de Dansa i Comèdia Musical Infinity de Valls estan acollint aquestes trobades d’innovació artística per a dones sense formació prèvia que es preparen, no sense inquietud, per a la posada en escena. Per ara ho fan en dos grups que s’uniran el proper mes de novembre per assajar conjuntament.

Elisenda Nadal dirigeix la proposta

La vallenca Elisenda Nadal és la creadora i directora d’aquest projecte, assumint la tasca d’impulsar i acompanyar l’evolució del grup i de cada participant en particular. És graduada per la Escuela Profesional de Danza Clásica de Madrid, s’ha format en dansa contemporània i teatre físic al Movement Research de Nova York, i és llicenciada en Psicologia infantil per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Ha treballat com a ballarina i coreògrafa en diferents projectes i companyies a USA, Espanya, Catalunya i el Carib. Al 2021, va estrenar a Valls l’espectacle de dansa contemporània “Don’t look at them” interpretat per ella mateixa i pel cantant i actor Donis Taveras, agrupats sota el nom artístic Ateatro Dansa. Actualment es dedica a la investigació, la creació i la docència, impartint classes de dansa contemporània, dansa creativa i hatha ioga.

Arts escèniques comunitàries

La dansa comunitària, així com altres propostes d’arts escèniques comunitàries, és una nova forma d’expressar-se i de compartir amb el grup, oferint una experiència per a tots i no d’uns pocs. “El barri balla: dones” esdevé una experiència amb finalitat social, que promou la participació i persegueix un desenvolupament inclusiu i obert. Tant obert com ampli és el perfil de públic al que va dirigit. 

Amb la voluntat d’afavorir una societat plural, on persones de diferents qualitats, capacitats i sensibilitats puguin conviure, aportar i compartir, les Decennals de Valls 2021+1 aposten per projectes que incloguin diferents col·lectius, on l’individu pugui sentir-se partícip del mateix objectiu comú, implicant-se en el procés de creació en igualtat de condicions, independentment de les seves característiques. 

 

211006DecennalsDansa2 

VALLS · 6 D'OCTUBRE DE 2021