Valls es retroba amb la font de la Manxa a cent dies de l’inici de les Decennals 2021+1

Valls es retroba amb la font de la Manxa a cent dies de l’inici de les Decennals 2021+1

La ciutat recupera, després d’anys en desús, la històrica font ornamental coincidint amb el seu cinquantenari

L’acte servirà per presentar el marcador que assenyalarà el compte enrere dels darrers cent dies que falten per a les properes Decennals

La ciutat de Valls recuperarà la font ornamental de la Font de la Manxa l'any que es compleixen cinquanta anys de la seva inauguració. Després d'uns anys d'inactivitat, la Font tornarà a veure funcionar els seus brolladors d’aigua i recuperarà la lluminositat. La data escollida per fer la presentació no és casual, ja que aquest 20 d’octubre s’inicia el compte enrere dels darrers cent dies perquè comencin les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1. L’acte servirà per inaugurar el marcador que assenyalarà diàriament els dies que falten per l’inici de la celebració candelera.

La reforma de la font és completa. La restauració manté l’estructura característica original en forma de trèvol però se n’ha renovat tot el funcionament tecnològic. Així, la nova Font compta amb 19 brolladors, els quals permeten múltiples jocs d’aigua en moviment amb alçades de fins a tres metres en el seu punt central. A més, s’han instal·lat diversos punts de llum LED que oferiran una gamma cromàtica molt àmplia. Un dels punts importants del projecte ha estat l’estalvi energètic i ecològic, per tal de reduir el consum d’aigua i millorar-ne la sostenibilitat.

La Font de la Manxa, dissenyada pel projectista, entre d’altres, de la Font Màgica de Montjuïc, Carles Buïgas, celebra 50 anys de la seva estrena. L'any 1971 es va substituir una antiga font per l'actual coincidint amb les Festes Decennals d'aquell any. Per aquest motiu, la inauguració de la reforma de la històrica font anirà a càrrec de persones que van néixer precisament l'any 1971.

Per altra banda, l'acte de presentació del marcador del compte enrere candeler també tindrà una nota especial. En aquesta ocasió, el comptador estarà ubicat al balcó principal de l'antic Banc de Valls i els encarregats de destapar la primera xifra seran els xiquets vallencs nascuts l’any 2011, la darrera edició de les Festes.

211019Decennals

VALLS · 19 D'OCTUBRE DE 2021