L’Ajuntament de Valls inicia l’esporga de més de 1.500 arbres a tota la ciutat

L’Ajuntament de Valls inicia l’esporga de més de 1.500 arbres a tota la ciutat

L’Ajuntament de Valls ha encarregat a l’empresa CESPA la poda de l’arbrat viari de les diferents zones de la ciutat. La campanya ha començat aquesta setmana i s’allargarà fins a finals del mes de desembre i afectarà a un total de 1.529 arbres. S' ha establert un calendari per a dur a terme les tasques de poda adequades a cada arbrat segons l'espècie, grandària i també la seva ubicació.

Les zones on s’actuarà són: Les Comarques, Santa Magdalena, La Fraternal, La Candela, l’Albada, Sant Josep Obrer, La Xamora, Valls centre, Cases Verdes, El Fornàs, Santa Úrsula, Pisos de Clols, Bon Sol, Fontscaldes, carreteres de Tarragona i de Barcelona, escoles de la ciutat i altres instal·lacions municipals.

Cal destacar que, en bona part de les actuacions que es duran a terme, s’apliquen sistemes de poda respectuosos que provoquen el mínim número de talls en el tronc i evita la tala de branques de gran diàmetre. Aquest sistema evita ferides que debiliten l’arbre i l’entrada de fongs de podridura. A la vegada, la tala es limita a aquelles branques malaltes, les que representen un perill per a la via pública o aquelles que es troben mal dirigides o s'apropen massa a les edificacions. Amb l’aplicació d’aquests criteris d’esporga es garanteix allargar el màxim la vida útil de l’arbre, a la vegada d’incrementar el valor ornamental, estètic i funcional. En casos excepcionals s’aplica el sistema de poda a brocada. L’equip està format per dos podadors especialitzats i entre dos i quatre operaris que fan la recollida de les restes vegetals generades. A les zones menys denses i carrers estrets es treballarà amb un equip mixt d'un podador i un sol operari de reforç.

Una part de la trituració de les restes vegetals s’aportaran als parterres de la ciutat, per tal d’optimitzar certs usos, com el control de les males herbes i l’erosió del sòl, l’aprofitament de l’aigua, la protecció de la capa superficial del sòl i l’aportació de la matèria orgànica òptima per les plantes i la flora microbiana.

211028poda

VALLS · 29 D’OCTUBRE DE 2021