Valls impulsa “radars”, un projecte per millorar la qualitat de vida de la gent gran

Valls impulsa “radars”, un projecte per millorar la qualitat de vida de la gent gran

> La base del projecte és la creació d'una xarxa comunitària per acompanyar les persones grans i evitar-ne l'exclusió social

El projecte Radars és una estratègia de nova implementació a la ciutat que té per objectiu evitar la soledat no desitjada en la gent gran i prevenir l'aïllament i l'exclusió social d'aquest col·lectiu. El projecte, que ja està en funcionament en ciutats com Barcelona o Igualada, ha estat impulsat per la regidoria d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat, i és una de les accions més destacades del Pla Municipal de la Gent Gran (2021-2025).

Radars és una xarxa transversal d'acció comunitària en la qual participen associacions veïnals, comerços, farmàcies, persones voluntàries i professionals de diferents serveis per promoure el benestar de les persones grans, reduint la seva solitud amb la complicitat del seu l’entorn proper, tot posant en valor la importància del petit comerç en el teixit social de la ciutat. Els establiments adscrits a Radars tindran un adhesiu distintiu de “comerç adherit” al seu aparador, de tal manera que les persones puguin reconèixer aquells locals sensibles amb el tracte amb la gent gran. 

El projecte s'ha treballat a través de la Taula Radars, constituïda per diferents entitats i serveis com el Centre Cívic de Valls, Seguretat Ciutadana, Comerç de Valls, Fundació GINAC, Càritas, Federació d'Associacions de Veïns de Valls i Pedanies, Federació de Farmàcies de Valls, CAP Ignasi Sarró, Llar de Jubilats, Fundació Vilaniu, Pius Hospital de Valls i el Patronat Municipal d’Esports.

Les persones que vulguin ser Radar han de tenir sensibilitat amb la gent gran propera i estar atents a la seva dinàmica de vida des de la comprensió i el respecte. Si el voluntari detecta algun canvi en el comportament de l'avi o àvia o bé creu que està en situació de soledat no desitjada, s'haurà de posar en contacte amb els impulsors de la iniciativa a través dels diferents espais de participació del projecte. Si una persona desitja ser Radar, es pot posar en contacte trucant al telèfon 608149450 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Des de l'Ajuntament es posaran en contacte amb aquelles persones interessades per explicar quins recursos existents hi ha en l'àmbit local per la gent gran. Aquelles persones que se sentin soles i vulguin recolzament poden trucar directament a Radars (608149450) o escriure un correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.). Allí se'ls informarà de les diferents activitats existents dedicades a la gent gran i es detallarà en què consisteix el projecte Radars. Paral·lelament, també s'organitzaran activitats puntuals pel col·lectiu de gent gran com concerts, xerrades, entre d'altres.

211104Radars

Foto: El Vallenc

VALLS · 4 DE NOVEMBRE DE 2021