Arrenca la dissetena edició Festival Guant de titelles

Arrenca la dissetena edició Festival Guant de titelles

> Durant 6 dies es podran veure 14 espectacles entre Valls, Alcover i El Morell

Aquest dimarts es dóna el tret d'inici al Guant, el Festival de Teatre de Titelles de Valls, que enguany arriba a la dissetena edició. El certamen d'aquest any destaca per la recuperació de la normalitat. Per una banda, el públic podrà tornar a ocupar el 100% de l'aforament dels teatres i, per l'altra, el certamen tornarà a acollir un espectacle vingut de fora de Catalunya. En aquest cas, la nota internacional la posarà la companyia italiana Teatro all'Improvviso, que presentarà Un giorno. La programació també compta amb diversos espectacles destinats al públic familiar com La Jana i els 3 óssosLa llàntia meravellosa i Vols de cor, així com Quanta, quanta guerra..., una proposta sobre l'obra de Mercè Rodoreda pensada pel públic adult i juvenil.

Els primers dies del festival estan dedicats a les funcions pels alumnes dels centres educatius de la ciutat. Els escolars gaudiran de l'experiència del teatre en miniatura Lambe-Lambe, una tipologia de teatre de titelles de petit format on s'expliquen històries de pocs minuts de durada amb formes animades. Aquestes caixes escèniques es podran veure exposades al vestíbul del Teatre Principal durant els dies del festival i fins el 3 de desembre. També s'ha programat Carrer del Mar, una producció de la companyia Genovesa, narratives teatrals. Finalment, l'espectacle Quanta, quanta guerra... també tindrà una funció exclusiva pels estudiants dels instituts de Valls, amb qui es farà un col·loqui després de la funció.

Una de les propostes més especials és el taller Titelles per llepar-se els dits. L'aforament d'aquest taller era limitat i les places disponibles ja s'han exhaurit. Cada participant haurà de portar un quilo d'aliment que anirà en benefici del menjador social La Taulada.

La venda d'entrades va a bon ritme i ja se n'han venut aproximadament més del 50% dels espectacles familiars. En aquest sentit, una de les novetats més destacades d'aquesta edició del festival és la creació de l'Abonament Guant, un paquet que comprèn tres espectacles i que significa un estalvi considerable. D'aquesta manera, el preu total és de 12 € si es disposa del carnet Amics dels Teatres, i de 18 € si no es té.

La taquilla del Teatre Principal estarà oberta en el seu horari habitual el dimecres de 18 a 21 h i el divendres de 12 a 14 h. També es podran reservar a través dels canals online: valls.cat en el cas dels espectacles que es duguin a terme a Valls, conventarts.cat per la representació d'Alcover. A més, es podran comprar les entrades una hora abans de l'inici de cada espectacle.

Descarregar programa

 

VALLS · 8 DE NOVEMBRE DE 2021