La «8a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls. Memorial Àngel Solé» inaugurarà la temporada

La «8a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls. Memorial Àngel Solé» inaugurarà la temporada

La jornada tindrà lloc el dissabte 20 de novembre al Pati i comptarà amb la participació de l’Associació de Restauradors de Valls i també de la DO Tarragona

> Els xefs Óscar ManresaJoel Castanyé i el vallenc Andreu Guasch seran els protagonistes d’un showcooking calçotaire

Quim Masferrer serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls i arrencarà simbòlicament el primer calçot de la temporada

La Jornada Gastronòmica del Calçot del proper dissabte 20 de novembre obrirà oficialment la temporada de calçotades de Valls. La que ja és la clàssica jornada d’inici de la temporada a la ciutat d’origen de la calçotada reunirà a xefs de prestigi, restauradors locals i cellers en un esdeveniment que tindrà com a gran protagonista la cuina del calçot. L’Ajuntament, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors són els responsables de la festa que servirà també per atorgar el títol d’Amic de l’Autèntica Calçotada a l’actor Quim Masferrer que a més obrirà temporada amb l’arrencada simbòlica del primer calçot.

El Pati serà la plaça central de la jornada que començarà a les 11.50h precisament amb la proclamació de Quim Masferrer com a Amic de l’Autèntica Calçotada en un acte que servirà per obrir oficialment la temporada 2021-2022 de calçotades. Masferrer també serà el responsable d’arrencar, a les 10 del matí, simbòlicament el primer calçot de la temporada en un camp d’un dels agricultors de la IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d’aquest típic i singular producte vallenc. 

A partir de les 12h s’iniciarà el showcooking de la mà de tres xefs, Óscar Manresa, del restaurant Catalina (Gavà, Barcelona), Joel Castanyé, del restaurant La Boscana (Bellvís, Lleida), i del vallenc Andreu Guasch, de La Licorera Vallenca (Valls) que oferiran el que serà tota una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

Per altra banda, el Pati acollirà un estand de l’Associació de Restauradors de Valls que oferiran unes croquetes de calçot realitzades per ells mateixos seguint la recepta de Nando Jubany. També hi haurà un altre estand de la DO Tarragona on es podran degustar els vins que maridaran els àpats del showcooking.

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls. Memorial Àngel Solé esdevé un espai dedicat al desaparegut xef vallenc. D'aquesta manera es vol retre un homenatge a una persona que va impulsar la restauració vallenca. Unes jornades en les quals l'Àngel havia participat activament i que porten el seu nom, aquesta distinció honorífica i vitalícia va estar creada per premiar la seva trajectòria, pel seu compromís amb els productes de la terra, per l'amor que desprenia per la gastronomia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i alhora per la seva defensa de l'origen vallenc i la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls. 

211109JornadaGastronomica3

Quim Masferrer, Amic de l’Autèntica Calçotada

Masferrer va néixer a Sant Feliu de Buixalleu al 1971, de ben jove va començar a escriure els seus propis guions teatrals i va fundar la seva primera companyia. Va ser l’any 1998 quan va fundar Teatre de Guerrilla, de la qual n’és el director, l’autor dels espectacles i actor.

Entre d’altres, ha rebut prestigiosos premis i reconeixements, dels quals en destaca el Premi de la Institució de les Lletres Catalanes (any 2000) per la seva trajectòria com a autor teatral i el Premi ONDAS a Millor programa de TV no estatal pel programa El Foraster. El seu teatre no deixa indiferent i a més a més permet lectures des de la més immediata, popular i còmica, fins a la més profunda i filosòfica; tot un regal pels diferents tipus d’oïdes.

La seva obra dins Teatre de Guerrilla comença l’any 1998 amb l’espectacle Teatre Total. Després la segueixen Som i Serem(1999), El Directe (2000), EEUUROPA (2003), Somos lo que Somos (2006), Fum (2008), Humo (2009), El Xarlatan (2010), El Charlatán (2011), Temps (2012), Tiempo (2016), Bona gent (2018) i Moltes gràcies (2020).

A més a més ha escrit i dirigit diversos guions per diferents programes radiofònics i televisius de TV3Canal 33RAC1 Catalunya Ràdio. Com a actor ha estat present als programes CàstingRomans a la CatalanaFent AmicsSet de NitJo vull serEl Club Caçadors de bolets. El 2013 van començar les emissions del programa El Foraster on Quim Masferrer és presentador i guionista i del qual se n’han emès set temporades.

Organitzadors

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls és una iniciativa conjunta de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, la IGP Calçot de Valls, la DO Tarragona, l’Associació de Restauradors de Valls i la Cooperativa Agrícola de Valls, amb l’objectiu de donar a conèixer el Calçot de Valls i la gastronomia i cuina elaborada a partir d’aquest producte.

PROGRAMA 

8a JORNADA GASTRONÒMICA DEL CALÇOT DE VALLS

Dissabte, 20 de novembre de 2021

10.00 h.

Arrencada del primer calçot de la temporada.

En un camp d'un productor de la IGP Calçot de Valls, a pocs Km del centre de la ciutat. Acte reservat a mitjans de comunicació.

11.45 h. El Pati.

Nomenament Amic de l'Autèntica Calçotada de Valls.

Quim Masferrer serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls. 

12.00 h. El Pati.

Showcooking amb el xef Óscar Manresa del restaurant Catalina (Gavà, Barcelona).

 

12.30 h. El Pati.

Showcooking amb el xef Joel Castanyé, restaurant La Boscana (Bellvís, Lleida).

13.00 h. El Pati.

Showcooking amb el xef Andreu Guasch, de La Licorera Vallenca (Valls).

Els tres showcookings oferiran noves creacions culinàries amb maridatge amb vins de la DO Tarragona.

211109JornadesGastronomiques2

VALLS · 9 DE NOVEMBRE DE 2021