Exhibició de Simultànies i Campionat d’Escacs, protagonistes de la programació esportiva de les Decennals 2021+1

Exhibició de Simultànies i Campionat d’Escacs, protagonistes de la programació esportiva de les Decennals 2021+1

L’olímpic i Gran Mestre argentí Fernando Peralta, gran atractiu de les simultànies del dia 3 de febrer al Convent del Carme

> 150 jugadors competiran en el campionat que es jugarà en la modalitat blitz de partides ràpides, el 4 de febrer al Joana Ballart

211115Simultanies

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 tindran els escacs com un dels protagonistes de la seva programació esportiva. La comissió participativa d’Esports i el Club Escacs Valls han organitzat una exhibició de partides simultànies que comptaran amb el Gran Mestre argentí Fernando Peralta, el dijous 3 de febrer al claustre històric de l’antic Convent del Carme, i a la vegada el Campionat Decennals 2021+1, un torneig obert a tothom dotat amb 1.700 euros en premis que se celebrarà al pavelló municipal Joana Ballart el divendres 4 de febrer.

S’espera que l'exhibició en la modalitat simultànies pugui comptar amb la participació de 30 jugadors i jugadores d’àmbit nacional i internacional. Les simultànies aniran a càrrec de Fernando Peralta, Gran Mestre des de 2004 afincat a Catalunya, campió d’Argentina absolut i primer taulell de la selecció olímpica argentina durant 4 olimpíades consecutives. Jugador de prestigi i entrenador de grans jugadors, és conegut també com autor de diferents llibres d’escacs. L’entrada a aquest campionat és oberta i tothom qui vulgui podrà competir amb aquest Gran Mestre de l’elit mundial, un privilegi que es dona en molt poques ocasions.

El Campionat Internacional d’Escacs del dia 4 de febrer al Joana Ballart es jugarà amb la modalitat de blitz i serà obert a tots els jugadors i jugadores que vulguin prendre-hi part amb un límit de 150 participants. Les partides blitz són partides ràpides de 3 minuts + 2 segons per jugada realitzada i és una de les modalitats dels escacs més vistoses i espectaculars per la rapidesa del seu joc. Es jugaran un total de 9 rondes a sistema suís, on cada vegada s’enfronten els jugadors que tenen els mateixos punts.

Aquest campionat està dotat amb 1.700 euros en premis, repartits a la classificació general i per als guanyadors de les diferents categories. S’espera comptar amb la presència dels millors jugadors catalans així com jugadors titulats. Per a inscriure’s cal contactar via mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé per whatsapp al 692650073.

L’organització de les dues activitats va a càrrec del Club Escacs Valls que, just l’any vinent, compleix el seus 40 anys d’història. L’entitat és un dels clubs d’escacs més actius del país i el seu primer equip competeix a la màxima categoria nacional. En l'última edició de la Lliga Catalana el club va presentar 7 equips. Actualment l’entitat compta amb 90 jugadors, molts d’ells joves i amb un gran futur.

211115CartellSimultanies

 

VALLS · 15 DE NOVEMBRE DE 2021