Valls se suma un any més al Gran Recapte per a donar resposta a la demanda social d’aliments

Valls se suma un any més al Gran Recapte per a donar resposta a la demanda social d’aliments

Enguany es durà a terme novament una recollida virtual amb donacions monetàries, però el voluntariat serà present als supermercats els dies 19 i 20 de novembre

> Les aportacions que es facin als comerços i supermercats de Valls es destinaran íntegrament a la compra d’aliments per part de les entitats del tercer sector de la ciutat

La Fundació Banc d'Aliments, Càritas Interparroquial de l'Alt Camp, l'Assemblea Local de Creu Roja de Valls, el menjador social “La Taulada”, l'associació Egueiro i la Regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat de l’Ajuntament de Valls impulsen, per onzè any consecutiu, la campanya solidària de recollida d'aliments que coincideix de nou amb el Gran Recapte, que enguany se celebrarà del 19 al 27 de novembre. 

En aquesta edició, la recollida d’aliments tornarà a ser monetària i virtual i es podrà realitzar del 19 al 27 de novembre mitjançant tres sistemes diferents, a través del web del Gran Recapte, via bizum o als supermercats. Tot i així, la relaxació de les mesures anti Covid facilitarà la participació del voluntariat, que estarà present als punts de recollida, els dies 19 i 20 de novembre, per animar a la ciutadania a fer donacions a les línies de caixa. 

Així doncs, les aportacions es podran efectuar de manera virtual tan a la web www.granrecapteonline.com o via bizum (amb el codi 33596), però també es podran fer les aportacions econòmiques a la caixa dels supermercats. Aquestes donacions es destinaran a la compra d’aliments i en el cas de les aportacions que es facin des dels supermercats de Valls, es destinaran íntegrament a les entitats del tercer sector de la ciutat. 

Als supermercats serà el mateix personal qui convidi a participar-hi amb donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un codi Gran Recapte que s’oferirà al donant. El divendres 19 i el dissabte 20, es reforçaran aquests supermercats de Valls amb la presència de voluntariat. Les donacions que es recullin als supermercats de la ciutat seran bescanviades pels aliments que les entitats del municipi han sol·licitat com a prioritàries al Banc d’aliments: pasta, llet, llegums, fruits secs i conserves de peix.

Tot el que es reculli amb les donacions monetàries es destinarà a la compra d’aliments. Les aportacions contribueixen a nodrir de recursos els magatzems de les entitats socials de la ciutat que, a la vegada, fan possible el repartiment a aquelles famílies més vulnerables i en situació de risc.

El Gran Recapte és un dels moviments d’acció solidària més importants a Catalunya que cada any mobilitza la ciutadania per garantir el dret a l’alimentació de les persones en situació de vulnerabilitat i major risc social. Lapandèmia de la Covid-19 fa més necessari que mai participar en aquesta iniciativa solidària davant l’emergència social i econòmica derivada de la situació sanitària i per això mateix l’organització fa una crida a la ciutadania a participar-hi.

A Valls, la campanya compta amb la col·laboració un cop més de Ràdio Ciutat de Valls, Ràdio Valls, l’Opció, el setmanari El Vallenc i Les Gralles que se sumen amb la difusió d’aquesta iniciativa impulsada per la Fundació Banc d'Aliments, Càritas Interparroquial de l'Alt Camp, l'Assemblea Local de Creu Roja de Valls, el menjador social “La Taulada”, l'associació Egueiro i l’Ajuntament de Valls a través de la regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat.

211116GranRecapte

VALLS · 16 DE NOVEMBRE DE 2021