Valls organitza una setmana d'activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Valls organitza una setmana d'activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

> La Setmana de les Capacitats arriba a la seva novena edició recuperant la presencialitat de les activitats

La ciutat de Valls celebrarà, un any més, una nova Setmana de les Capacitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, fixat al 3 de desembre des de l'any 1992 per l'Organització de les Nacions Unides. La iniciativa arriba a la seva novena edició amb un programa farcit d'actes, tallers, cultura, xerrades i jornades divulgatives. Després que l'edició de l'any passat estigués marcada per les mesures de seguretat per la Covid-19 i la majoria d'activitats fossin en un format virtual, enguany recupera la presencialitat de tots els actes programats. Tot i que les principals activitats es duran a terme durant la setmana del 29 al 5 de desembre, hi haurà diverses propostes que s'allargaran del 22 de novembre al 21 de desembre.

La Setmana compta amb la participació de totes les entitats vallenques que formen part de la Taula de les Capacitats, l'òrgan de participació que proposa i organitza actuacions per tal de garantir la igualtat d'oportunitats de totes les persones amb diversitat funcional de Valls. La Taula de les Capacitats compta amb la Fundació Ginac, l’Associació Trèvol, Associació Porta Oberta, Associació per la Fibromiàlgia i la SFC, Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, Fundació Barça i Castellers de la Il·lusió, en col·laboració amb el Pla d’Acció Comunitària Inclusiva de l'Ajuntament de Valls, el Patronat Municipal d'Esports, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, i els Instituts Narcís Oller i Jaume Huguet.

Tots els actes organitzats al voltant Setmana de les Capacitats tenen com a objectiu apropar el col·lectiu per conscienciar la ciutadania i aconseguir la plena normalització i integració de les persones amb discapacitat a la societat. Per aquest motiu s'han programat activitats destinades especialment als alumnes de les escoles i dels instituts de la ciutat, com la jornada “Adapta't a l'esport”, on els joves poden viure en primera persona com és practicar un esport com si patís alguna discapacitat física. Tanmateix, enguany es destaca la instal·lació de pictogrames als passos de vianants propers als centres educatius, com a nova iniciativa municipal per a millorar l'accessibilitat conscienciar la poblacióen relació a les persones amb necessitats comunicatives diferents. D’altra banda, es tornarà a dur a terme la Festa de les Capacitats al Pati, un acte obert a la ciutadania, amb presència d’estands de les entitats de la Taula de les Capacitats, i en el que es podrà gaudir de l’actuació musical de Dj Abadia, la lectura de consignes i manifest institucional, i la ballada per les capacitats. També hi haurà altres actes oberts al públic amb inscripció prèvia: una obra de teatre inclusiu de la Companyia Blanca Marsillach, la taula rodona sobre “Discapacitat i Salut Mental”, i la projecció de la pel.lícula Una mentre maravillosa. Qui vulgui assistir-hi s'haurà d'inscriure a https://www.google.com/url?q=http://www.bit.ly/3CcWXKY&source=gmail&ust=1637323087736000&usg=AOvVaw1VDHtW9uQTcVeCkkio_aT_" style="color: rgb(17, 85, 204);" rel="noopener">www.bit.ly/3CcWXKY o bé trucar 629528650.

 

Programa de la 9a Setmana de les Capacitats

211118Capacitats

ACTES PREVIS

Del dilluns 22 de novembre al dimarts 21 de desembre

Taller de sensibilització "Tots som diferents, tots som iguals"

Dedicat a l'alumnat de 3r i 4t de primària

Organitza: SOI Ginac

Dilluns 22 de novembre (acte obert)

11 h, al local de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

Obra de teatre inclusiu: Encuentros y desencuentros

Organitza: Ginac i Companyia Blanca Marsillach

 

ACTES DURANT LA SETMANA

Del dilluns 29 de novembre al divendres 3 de desembre

Jornada "Adapta't a l'esport" als instituts

Dedicat a l'alumnat de 2n i 3r d'ESO

Organitza: Patronat Municipal d'Esports, Consell Esportiu de l'Alt Camp, Federació Mestral, Fundació Ginac i Institut Jaume Huguet.

Del dilluns 29 de novembre al divendres 3 de desembre

SOM SIEI I IFE

- Fem Valls Accessible: Instal·lació dels pictogrames a l'Institut Narcís Oller i als passos de vianants dels centres educatius.

- Photocall inclusiu

- Xerrades inclusives per l'alumnat de 1r d'ESO i de cicles formatius

Organitza: Institut Narcís Oller

Dijous 2 de desembre (acte obert)

11 h, a la sala d'actes de VallsGenera

Taula Rodona "Discapacitat i salut mental"

Organitza: Taula de les Capacitats

Divendres 3 de desembre (acte obert)

11:45 h, als cinemes JCA Valls

Projecció de la pel·lícula Una mente maravillosa

Organitza: Associació Porta Oberta

Dissabte 4 de desembre

11:30 - 13:00 h, a la plaça del Pati

10a Festa de les Capacitats

- 11:30 h, estand informatiu de les entitats i actuació de DJ Abadia

- 12:30 h, lectura de consignes i parlament institucional. A continuació, actuació castellera de la Colla Castellers per la Il·lusió

- 12:45 h, dancemob "Balla per les capacitats", a càrrec d'Infinity Dansa

 

VALLS · 18 DE NOVEMBRE DE 2021