Les Decennals 2021+1 comencen la captació del voluntariat amb un tema inèdit dels vallencs Figa Flawas

Les Decennals 2021+1 comencen la captació del voluntariat amb un tema inèdit dels vallencs Figa Flawas

> Voluntàries i voluntaris realitzaran tasques de suport a l’organització, informació i acomodació en diversos espais de les festes

> Seran les cares visibles del vessant més participatiu de la celebració vallenca

> La comissió participativa de Voluntariat programarà sessions formatives en matèria de seguretat, igualtat i prevenció, mesures antiCovid i primers auxilis

> El grup vallenc Figa Flawas estrena el videoclip del tema musical

> “De deu en deu”, especialment adreçat a la franja de voluntariat més jove

211118Voluntariat

A poc més de setanta dies per a l’inici de les Festes Decennals de la Candela 2021+1, la comissió de Voluntariat ha donat el tret de sortida a la captació de persones interessades a formar part del voluntariat d’aquesta celebració, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la seva continuïtat històrica i valors singulars. El caràcter participatiu en l’organització, amb onze comissions i un taula de coordinació, també ha tingut històricament el component del voluntariat per donar-hi suport, un fet que es repetirà de nou en l’edició d’aquest any.

Els dos delegats de la comissió, Olivia Martí i Pau Fernàndez, han explicat les raons que fan necessari el voluntariat per les Festes Decennals: “engloben un volum important d’actes culturals, esportius, religiosos... en diferents espais de la ciutat, fet que implica un moviment important de persones. El voluntariat cooperarà en tasques com suport a l’organització, acomodació en espectacles d’arts escèniques en els teatres, acompanyament d’artistes, actuants i grups, guiatge per la ciutat, informació als visitants i espectadors, entre altres”.

El voluntariat és tota acció voluntària que una persona, per lliure elecció personal i com opció ètica, emprèn per interès en les seves motivacions. I alhora és un mitjà per donar resposta a les necessitats, problemes i interessos socials, i no una finalitat en sí mateixa per satisfer a les persones voluntàries. En definitiva, Decennals en estat pur.

Inscripcions i requisits
Per tal de materialitzar les inscripcions, caldrà omplir la fitxa disponible al webwww.decennalsvalls.cat i, un cop emplenada, enviar-la per correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Els interessats també podran interectuar amb la comissió a través del seu perfil a Instagram.

La comissió ha establert com a requisits per formar-ne part la disponibilitat i participació activa durant les deu jornades de les Decennals, compreses entre el 28 de gener i el 6 de febrer del 2021+1; predisposició per a rebre la formació requerida en les matèries programades, i tenir una edat mínima de 16 anys (amb permís signat per part del pare, mare o tutor legal en el cas de no tenir els 18).

També es valorarà el coneixement d’idiomes especialment en les tasques informatives i d’atenció. L’objectiu és trobar un grup de voluntariat generacionalment ampli i divers, que doni un valor afegit a la celebració candelera.

 

Àmbits del voluntariat

En concret les persones interessades en forma-hi part, podran inscriure’s amb preferència per un dels àmbits específics descrits, segons la seva formació o interessos:

1. Acomodació als equipaments escènics

2. Exposicions culturals

3. Acompanyament artistes/grups de cultura popular i colles castelleres

4. Actes esportius

5. Actes religiosos

6. Activitats familiars a les escoles

7. Informació turística als visitants

8. Agents cívics (Informació mesures antiCovid)

 

La comissió ha organitzat una xerrada informativa sobre el voluntariat de les Decennals de cara a les properes setmanes, adreçada a les persones interessades i on s’explicaran tots els detalls de la crida. En concret es realitzarà el dijous 2 de desembre a les 19h a la sala d’actes de la Biblioteca Carles Cardó, amb accés pel carrer Sant Pere.

També properament es realitzaran sessions informatives als instituts locals, per tal que joves de la ciutat s’inscriguin i participin de la convocatòria de voluntariat.

Tema musical i videoclip de Figa Flawas

Amb motiu de l’inici de la campanya de captació de voluntariat per a les Decennals, l’organització també ha presentat avui un tema inèdit, acompanyat del seu videoclip, i que compta amb el segell dels joves vallencs Figa Flawas, autors de la composició, titulada «De deu en deu». Una cançó creada especialment per a l’ocasió i que es publica per posar la banda sonora als preparatius de les festes, amb voluntat de cridar l’atenció entre el públic més jove. Figa Flawas és un grup de música urbana en català originari de Valls. De caràcter desenfadat i juganer convinen ritmes de reggaeton, trap, rnb o dancehall. En el tema, els vallencs supliquen una mica de compassió a la Mare de Déu de la Candela per l'inhòspit i sinistre futur que, segons ells, espera a la seva generació. Una peça creada, produïda i interpretada per Figa Flawas, amb gravació de veus a Llimac Estudis amb Albert Ibarra, i amb la mescla i masterització d'Albert Dei.

El videoclip de la peça ha estat produït i realitzat per la productora Uncle Jun Films, amb la direcció del també vallenc Jordi Ferré, la directora d'art vallenca Natàlia Solsona i direcció de fotografia de Guillermo G. Zorraquino. En el vídeo s'han volgut recrear tres escenaris neutres, que compten amb diverses utilitzacions de llum, predominant entre elles les tonalitats blaves i grogues, que representen les festes i que il·luminen el duo musical. En el rodatge hi han participat voluntaris de diverses edats, simbolitzant diverses maneres de viure les festes, totes elles amb cabuda dins les Decennals, i amb un estil desenfadat i amb tocs d’humor. Tot en un muntatge picat, barrejant estètiques, i sincrònic amb el llenguatge dels Figa Flawas.

El tema estarà també disponible a la plataforma Spotify a partir d’aquesta mitjanit.

Com diu el missatge principal de la cançó, la comissió vol destacar que viure les Festes Decennals de la Candela des de dins com a voluntari o voluntària és un fet irrepetible, una experiència única que només es pot viure “de deu en deu”.

 

VALLS · 18 DE NOVEMBRE DEL 2021