L'Ajuntament de Valls lliura els premis Dolors Vives i Rodón 2021 per a treballs i activitats sobre equitat de gènere

L'Ajuntament de Valls lliura els premis Dolors Vives i Rodón 2021 per a treballs i activitats sobre equitat de gènere

 

L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Igualtat, Jordi Cartanyà, han lliurat aquesta tarda els Premis Dolors Vives i Rodón 2021, uns guardons que reconeixen els treballs acadèmics i les activitats que promouen l’equitat de gènere. L’acte s’ha celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament i ha comptat amb l’assistència de les persones i entitats que han estat premiades.

L’edició de 2021 ha ampliat de dues a quatre les categories que es premien. Al reconeixement dels treballs de recerca de batxillerat i les activitats de diferents formats organitzades pels centres educatius, s’hi han afegit els treballs curriculars de cicles formatius de grau mitjà o grau superior i les activitats de diferents formats organitzades per les entitats de la ciutat, amb la intenció de promoure entre un ventall més ampli de la ciutadania la igualat efectiva entre dones i homes i la visibilització de la diversitat de gènere i afectivosexual.

Així doncs, en la categoria de treballs de recerca de batxillerat, el jurat ha atorgat el premi al treball titulat «Els colors del gènere, un treball de recerca en blanc i negre», de l’estudiant Aiden Warleta, que no ha pogut ser-hi present i en nom seu ha recollit el premi la seva tutora, Montse Vallès. En la categoria d’activitats de diferents formats en centres educatius, la distinció ha estat per al projecte «Ni més ni menys. Iguals», de l’Escola Eladi Homs de Valls. Finalment, el jurat ha concedit el premi de la categoria d’activitats de diferents formats d’entitats al cicle d’activitat «Orgull Vallenc 2021», de l'Associació Cultural l’Aleta. La categoria de treballs curriculars de cicles formatius de grau mitjà o grau superior ha quedat deserta en no haver-se presentat cap treball a concurs.

La Regidoria d’Acció Comunitària, Participació Ciutadana i Igualtat convoca anualment els Premis Dolors Vives i Rodón per a treballs acadèmics i activitats de diferent format duts a terme per l’alumnat dels centres educatius de Valls durant el curs acadèmic i per les entitats de la ciutat. La finalitat d’aquesta convocatòria és la incorporació de la perspectiva de gènere i d’actuacions en  formació, recerca, activitats i aprenentatge tot promovent i donant difusió a aquesta temàtica amb l’objectiu final d'afavorir la igualat efectiva entre dones i homes i visibilitzar la diversitat de gènere i afectivosexual. Aquest objectiu s'emmarca dins d'una de les principals línies de treball del Pla Local de Política de Dones i d'Igualtat de Valls.